Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

25 de ani de când Gianluigi Buffon şi-a început cariera de portar profesionist. Ce vrea să facă italianul la cei 42 de ani

25 de ani de când Gianluigi Buffon şi-a început cariera de portar profesionist. Ce vrea să facă italianul la cei 42 de ani

Diverse

Comentarii

După 25 de ani în care Gianluigi Buffon a apărat excepţional, fiind considerat unul dintre cei mai buni portari din istorie, italianul vrea să îşi continue cariera de jucător chiar şi la cei 42 de ani.

Gianluigi Buffon este portarul care nu îmbătrâneşte parcă niciodată. La cei 42 de ani, italianul vrea să-şi continue cariera de jucător, asta după ce astăzi 19 noiembrie, a împlinit 25 de ani de când a devenit portar profesionist.

După un sfert de secol de apărat continuu, la 42 de ani Buffon a anunţat că nu se va retrage din fotbal

Buffon a anunţat la 42 de ani faptul că îşi va continua cariera de fotbalist şi că va mai apăra în continuare. Cu toate că are 25 de ani de când este un jucător profesionist, italianul nu s-a plictisit de fotbal şi doreşte să meargă şi mai departe. 

"Când am debutat în Serie A, lumea era complet diferită. Deşi au trecut doar 25 de ani, adică 9132 de zile sau 219.168 de ore (şi însă nu s-a terminat...) Hai să facem o incursiune în trecut împreună", a postat Gianluigi pe contul său de instagram, alături de un video.

 

 

Buffon şi-a făcut debutul ca portar profesionist, pe 19 noiembrie 1995 la vârsta de 17 ani, într-un meci în tricoul lui Parma versus AC Milan

Italianul a deţinut mult timp recordul pentru cel mai scump portar fiind cumpărat cu 52.88 milioane de euro, conform transfermarkt. Veteranul a fost cumpărat în anul 2001 de Juventus şi joacă pentru actuala campioană a Italiei, de atunci până în prezent, cu excepţia sezonului 2018-2019, când a fost plecat la PSG.

Buffon a cucerit în cariera sa de 10 ori titlul în Italia, de 6 ori Supercupa Italiei, de 5 ori Cupa Italiei, a luat un titlu cu PSG şi a câştigat o dată Cupa UEFA.

A mai cucerit şi Cupa Mondială, alături de Italia în 2006, iar singurele trofee, care îi lipsesc alături de club sunt Champions League şi Superupa Europei.

Alături de Juventus şi cu Ronaldo în echipă, portarul Italian, are şansa de a câştiga măcar Champions League, trofeul după care râvneşte cel mai mult. Buffon a reuşit ca în cele 1093 de partide pentru club şi ţară să nu primească gol în 486 dintre acestea.

  • Valoarea lui Buffon este de 1 milion de euro, conform transfermarkt

Afla mai multe despre: gianluigi buffon juventus 

viewscnt
Articole similare