Experiențe împreună.
You are here:

3,14 milioane de euro au intrat în conturi pentru salvarea lui Dinamo. Ce a apărut în documentele clubului. EXCLUSIV

3,14 milioane de euro au intrat în conturi pentru salvarea lui Dinamo. Ce a apărut în documentele clubului. EXCLUSIVgalerie foto

Dinamo București

Comentarii

Dinamo a fost salvată de la desfiinţare cu ajutorul unei finanţări totale de 3,14 milioane de euro.

De ani bun, Dinamo se confruntă cu grave probleme financiare. Nici măcar insolvenţa din 2014 n-a salvat clubul, deşi atunci a ajuns cu datoriile pe zero.

Între timp, situaţia s-a complicat din nou şi Dinamo a fost aproape de desfiinţare. O finanţare de 3,14 milioane de euro a salvat însă clubul. 

Cine a finanţat-o pe Dinamo cu 3,14 milioane de euro

În acest moment, Dinamo are datorii de 8 milioane de euro şi a fost nevoie de o nouă insolvenţă pentru salva clubul.

Telekom Sport a prezentat în exclusivitate câteva dintre firmele şi persoanele fizice care s-au înscris la masa credală, pentru a-şi recupera datoriile.

Pe aceste liste apare şi o finanţare totală de 3,14 milioane de euro, care a salvat efectiv clubul de la faliment.

Este vorba despre suma pe care Peluza Cătălin Hîldan a strâns-o prin programul Doar Dinamo Bucureşti şi pe care a vărsat-o în conturile clubului, într-o perioadă în care echipa efectiv nu mai putea face faţă cheltuielile.

Potrivit documentelor, PCH figurează cu două creanţe pe listele cu cei care s-au înscris la masa credală. Însă cei din PCH şi DDB au solicitat să recupereze doar una dintre cele două creanţe.

Din documente reiese că PCH a solicitat la masa credală o creanţă de 12.077.155 lei, adică 2,44 milioane de euro. Însă i-a fost acceptată doar plata unei creanţe de 8.600.000 lei.

Pe o altă pagină, PCH figurează cu o creanţă acceptată de 3.477.155 lei. Această creanţă nu a fost solicitată de PCH, ci a fost înscrisă din oficiu pe lista creditorilor.

Reiese astfel că PCH, prin programul DDB, a contribuit la finanţele clubului cu 15.554.310 lei, adică 3,14 milioane de euro.

Suma a fost un colac de salvarea pentru Dinamo, care s-a confruntat cu probleme extrem de mare, ce ar fi putut dus la desfiinţarea clubului. 

viewscnt
Articole similare