Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

3 motive pentru care Barcelona îl vrea pe Hansi Flick! Germanul a devenit marele favorit pentru a-l înlocui pe Koeman

3 motive pentru care Barcelona îl vrea pe Hansi Flick! Germanul a devenit marele favorit pentru a-l înlocui pe Koeman
galerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Hansi Flick este tehnicianul pe care Barcelona vrea să-l aducă în locul lui Ronald Koeman.

RAC1 Catalunya a anunţat zilele trecute că opţiunea numărul 1 a lui Joan Laporta pentru banca tehnică a Barcelonei e Hansi Flick, antrenorul care a transformat-o într-o adevărată maşinărie pe Bayern Munchen.

Chiar dacă s-a spus că va prelua naţionala Germaniei după EURO 2020, se pare că Flick nu a semnat contractul cu "Die Mannschaft", iar Laporta vrea să-l deturneze. Din postura de antrenor a lui Bayern, Flick a transformat echipa într-o adevărată maşinărie de fotbal. A pregătit formaţia bavareză din 2019 până în vara lui 2021, cât mai are contract, şi a strâns 85 de meciuri cu o medie de 2,53 de puncte câştigate pe meci. A câştigat Liga Campionilor, Supercupa Europei, Mondialul Cluburilor, două titluri în Bundesliga şi o Cupă a Germaniei.

De ce îl vrea Barcelona pe Hansi Flick: 3 motive care îl fac favorit pe tehnicianul german

Unul dintre motivele pentru care Flick este văzut drept înlocuitorul perfect pentru Ronald Koeman se leagă de filosofia antrenorului german.

Un tehnician care iubeşte posesia, dar care impune un joc fluid şi de foarte multe ori efervescent, Flick s-ar potrivi perfect atât pe lotul Barcelonei, cât şi pe ceea ce vrea conducerea să vadă la nivel de concepţie de joc.

Bayern Munchen a avut o posesie medie de 60.6% în mandatul lui Hansi Flick, nu neapărat una mare, dar cu siguranţă una care a generat mai multe goluri, faze de poartă şi fotbal decât în mandatul Kovac. Bayern obişnuia să înceapă faza de construcţie din defensivă, cu scopul imediat de a duce mingea cât mai rapid în terenul advers, adică exact stilul impus de Guardiola pe vremea când o antrena pe Barca. O altă asemănare între stilul Flick şi stilul Guardiola se leagă de la aşezarea jucătorilor în momentul în care echipa pleacă pe faza de construcţie. Linia defensivă formează aşa numitul ”bowl shape”, lăsând loc pentru cei doi pivoţi să coboare şi să intre între linii. De fiecare dată, Bayern Munchen a căutat superioritatea în jurul mingii, iar tranziţia pe care echipa a făcut-o în era Flick, a fost cea mai rapidă din ultimii ani la Bayern. Chiar mai rapidă decât în perioada Guardiola. Rolul fundaşilor lateral a fost de asemenea esenţial entru Flick, datorită lor, Bayern transforând sistemul de jocul iniţial (4-2-3-1 sau 4-3-3) într-unul mult mai fluid şi mai vertical. Un detaliu pe care Barcelona îl caută, pentru a-l elibera şi mai mult de sarcini pe Lionel Messi.

Chiar şi diferenţele faţă de Guardiola şi stilul său îl ajută pe Flick să se apropie de Barca. Dacă Bayernul lui Pep Guardiola din 2013-2016 a avut ca principal obiectiv construcţia calmă şi controlul asupra treimii mijlocii a terenului, Bayern sub coamnda lui Flick a punctat printr-un un accent mai mare pe fluiditate, verticalitate, dar şi pe introducerea mingii în careul advers.De altfel, media acţiunilor lui Bayern în perioada Flick în careul advers este mai mare decât în perioada Guardiola, care a pregătit însă în mai multe meciuri decât Flick, gruparea bavareză. În plus, Bayern are o medie de trei goluri pe meci în era Flick, o dovadă a faptului că filosofia sa a fost excelent imprimată la Bayern.

Un alt argument care i-a impresionat pe oficialii lui Bayern la Hansi Flick este felul incredibil în care s-a adaptat la ceea ce a găsit. Bayern l-a transferat pe Odriozola în ianuarie şi în ciuda faptului că a preluat un lot de 25 de jucători, fără să-şi fi pus amprenta pe transferul vreunuia dintre ei, Flick a făcut senzaţie la Bayern. S-a adaptat imediat, nu a avut solicitări suplimentare, dar a reuşit să schimbe atât aspectul echipei, cât şi rezulatele.

Nu în ultimul rând, Barcelona e atrasă de Hansi Flick şi pentru că germanul a ştiut să conducă un vestiar greu de dominat. Ar avea şi la Barcelona un vestiar foarte dificil, dar şi handicapul că nu vorbeşte încă limba spaniolă. La Bayern, Flick a avut o relaţie excelentă cu jucătorii, inclusiv cu veteranii despre care s-a scris că au pus probleme mari tuturor antrenorilor, după plecarea lui Pep Guardiola.

  • 85 de meciuri are Hansi Flick pe banca tehnică a lui Bayern Munchen
  • 8 este numărul meciurilor pierdute de Flick ca antrenor al bavarezilor
  • 255 de goluri a marcat Bayern sub comanda lui Flick
  • 7 trofee a cucerit Hansi Flick pe banca lui Bayern, printre care două titluri de campion şi UEFA Champions League

 Galerie foto

Afla mai multe despre: barcelonabayern munchenhansi flick,  

viewscnt
Articole similare