Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

30 de milioane de euro pentru un fotbalist român. Clubul care a dat o super lovitură

30 de milioane de euro pentru un fotbalist român. Clubul care a dat o super lovitură
Comentarii

Un fotbalist român este evaluat la aproximativ 30 de milioane de euro, singurul jucător din naţionala lui Mirel Rădoi care atinge o astfel de performanţă. În fară, el a fost cumpărat cu 10 milioane de euro.

Diferenţele de valoare dintre jucătorii români şi cei din Occident sunt tot mai mari. Există însă şi o excepţie.

Naţionala României are în lot un fotbalist care joacă într-un campionat puternic şi care este evaluat la aproximativ 30 de milioane de euro, deşi în vară a fost cumpărat de 10 milioane de euro.

Singurul jucător român evaluat la 30 de milioane de euro

România are tot mai puţini jucători în campionatele puternice ale Europei, lucru care scoate din nou în evidenţă prăbuşirea fotbalului de la noi.

Există însă câteva vârfuri de generaţie care ne dau ceva speranţe. Printre ei, Valentin Mihăilă, Dennis Man, Alex Cicâldău sau Răzvan Marin.

Ultimul este şi cel mai valoros jucător din lotul pe care Mirel Rădoi îl are la dispoziţie. Pe transfermarkt.com, Răzvan Marin este cotat la 15 milioane de euro, urmat la mare distanţă de Dennis Man, cu 10 milioane de euro.

Însă cei de la CIES Football Observatory consideră că valoarea lui Răzvan Marin este mult mai ridicată. Potrivit algoritmului de calcul pe care ei îl folosesc, mijlocaşul lui Cagliari ar valora în jur de 30 de milioane de euro.

Este singurul fotbalist român care se bucură de o asemenea cotă. Algoritmul de calcul folosit de CIES Football Observatory este mult mai dezvoltat decât cel utilizat de transfermarkt.

Când calculează valoarea unui jucător, cei de la Football Observatory ţin cont de parametrii precum forma jucătorului, potenţialul lui economic, vârsta lui, performanţele, progresul în carieră sau durata contractului.

După aplicarea tuturor acestor criterii, Football Observatory a ajuns la concluzia că valoarea lui Răzvan Marin este curpinsă între 20 şi 30 de milioane de euro. Niciun alt fotbalist român nu se mai află la un asemenea nivel.

Răzvan Marin a devenit jucător de bază la Cagliari, care l-a transferat definitiv de la Ajax Amsterdam, în vară, contra a 10 milioane de euro. În acest sezon are 7 apariţii pentru Cagliari, un gol şi 3 assist-uri. A fost o adevărată lovitură reuşită de Cagliari.

La ultima convocare la naţională, Răzvan Marin a fost nemulţumit de cât a jucat

Interesant este că Mirel Rădoi l-a folosit puţin pe Răzvan Marin la ultima convocare. Mijlocaşul de 25 de ani a intrat în minutul 76 al meciului cu Islanda, a fost integralist doar cu Liechtenstein şi, cu Macedonia de Nord, a fost introdus în minutul 63.

După ultimul meci, Răzvan Marin a avut o izbucnire pentru care ulterior şi-a prezentat scuze.

"Normal că nu sunt mulţumit să vin la echipa naţională şi să joc doar un meci, cu Liechtenstein, dar a fost decizia antrenorului şi merg mai departe”, a spus atunci Răzvan Marin.

Afla mai multe despre: razvan marin 

viewscnt
Articole similare