Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

4,2 milioane de euro pentru CFR Cluj. Tunul financiar dat de campioana României în ultimul moment. Suma poate creşte considerabil în funcţie de performanţe

4,2 milioane de euro pentru CFR Cluj. Tunul financiar dat de campioana României în ultimul moment. Suma poate creşte considerabil în funcţie de performanţegalerie foto

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj şi-a început traseul european în actualul sezon în preliminariile Ligii Campionilor. În urma înfrângerilor suferite în duble manşe cu Young Boys şi cu Steaua Roşie, ardelenii au ajuns acum în grupele Conference League.

CFR Cluj şi-a început aventura europeană încă din luna iulie. După o victorie obţinută în reprizele de prelungiri, în urma unei duble manşe cu Borac Banja Luka, echipa pregătită atunci de Marius Şumudică a acces în turul al doilea al preliminariilor Ligii Campionilor. S-a impus în ambele meciuri cu Lincoln Red Imps, din Gibraltar, însă, în faza următoare, Young Boys Berna s-a dovedit a fi mult prea puternică pentru campioana României.

4,2 milioane de euro pentru CFR Cluj. Tunul financiar dat de campioana României în ultimul moment. Suma poate creşte considerabil în funcţie de performanţe

Elveţienii s-au impus cu 4-2 la general, astfel că CFR Cluj a ajuns în play-off-ul Europa League. Din nou, Steaua Roşie Belgrad n-a avut nicio problemă cu echipa lui Şumudică, iar antrenorul a fost demis cu scandal de pe banca tehnică a campioanei României. În urma înfrângerilor suferite în dubla manşă cu sârbii, CFR Cluj a ajuns acum în grupele Conference League, competiţia înfiinţată în acest an de UEFA, iar de rezultatele echipei va răspunde Dan Petrescu.

În urma parcursului european de până acum, ardelenii şi-au asigurat deja 4,2 milioane de euro din partea forului european. În aceşti bani este inclusă şi suma de 845 de mii de euro, care reprezintă bonusul CFR-ului pentru coeficientul obţinut în urma rezultatelor înregistrate în competiţiile europene în ultimele zece sezoane.

Cum celelalte reprezentante ale României în Conference League au dezamăgit teribil, fiind eliminate încă din turul al doilea, CFR Cluj este echipa cu celel mai mari încasări din actualul sezon european. FCSB va încasa 710 mii de euro, în timp ce Universitatea Craiova şi Sepsi se vor alege cu 450 de mii de euro.

Evident, CFR Cluj mai poate adăuga bani la suma de 4,2 milioane de euro pe care o are deja de încasat. Pentru fiecare victorie obţinută în grupa cu Jablonec, Randers şi AZ Alkmaar, echipa lui Dan Petrescu va mai primi câte 500 de mii de euro, iar remiza va fi remunerată cu 166 de mii de euro.

Afla mai multe despre: cfr cluj 

viewscnt
Articole similare