Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

4 decizii importante prin care Zinedine Zidane a revitalizat-o pe Real Madrid

4 decizii importante prin care Zinedine Zidane a revitalizat-o pe Real Madrid

Real Madrid

Comentarii

Revenit la Real Madrid, Zinedine Zidane a fost nevoit să adopte câteva măsuri importante. Patru dintre ele au fost decisive în revitalizarea echipei.

Zidane a cucerit deja primul trofeu de la revenirea la Real Madrid: Supercupa Spaniei. Tehnicianul s-a intors la echipa pe care a pregătit-o între ianuarie 2016 şi mai 2018, dar a găsit-o într-un moment foarte prost. A luat însă patru măsuri care au revitalizat, cumva, Realul.

4 decizii importante prin care Zinedine Zidane a revitalizat Real Madrid

Zinedine Zidane a fost numit din nou la Real Madrid în martie anul trecut. De atunci, a strâns 38 de meciuri şi a pierdut doar 6 dintre ele. 20 le-a terminat cu victorii, iar 12 cu remize.

Omul care a adus 3 UEFA Champions League pe Santiago Bernabeu a fost obligat să schimbe lucrurile din mers, iar patru dintre deciziile sale s-au demonstrat a fi extrem de inspirate.

  • 1.Zidane a schimbat sistemul de joc foarte des. A trecut de la 4-3-3 la diferite variaţii ale acestui sistem: 4-2-3-1, 4-3-2-1 sau 4-3-1-2. Nu i-a fost uşor mai ales că a găsit un Real Madrid fără Cristiano Ronaldo şi cu un Eden Hazard neintegrat complet şi ulterior accidentat.
  • 2. Felul in care a confecţionat lotul s-a demonstrat a fi inspirat. Zidane l-a vândut pe Marcos Llorente, dar şi pe Keylor Navas, decizii considerate greşite de presă si fani la acea vreme. L-a promovat în schimb pe Federico Valverde şi i-a dat încredere lui Thibault Courtois. Cei doi s-au demonstrat a fi pariuri câştigătoare. Valverde este inepuizabil şi extrem de util, iar Courtois pare unul dintre cei mai în formă din lume. Are deja 10 din ultimele 15 meciuri fără gol primit. Mai mult, linia mediană considerată "indestructibila" a suferit modificări. Zidane a avut curajul să-l joace des pe Valverde şi să renunţe ba la Kroos, ba la Modric.
  • 3. Fiecare ştie bine ce are de făcut. Zidane nu se bagă deloc peste colaboratorii săi. Ba chiar, merge mereu pe mâna lor. Deciziile importante din vestiar le ia David Bettoni, in timp ce Hamidou Msaidie, alt "ajutor" al său il sfătuieşte în cazul recuperărilor şi al sesiunilor premergătoare antrenamentelor.
  • 4. L-a adus pe Gregory Dupont. Preparatorul fizic al campioanei mondiale Franţa lucrează acum la Real Madrid. Iar lucrurile s-au îmbunătăţit. Parametrii fizici ai băieţilor lui Zidane sunt mai buni ca niciodată, iar Real Madrid a pus mâna pe un profesionist extraordinar, considerat chiar o somitate în domeniul său.

Afla mai multe despre: zinedine zidanereal madrid 

viewscnt
Articole similare