Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

4 fotbalişti importanţi, OUT de la Barcelona. Xavi taie în carne vie după ce catalanii au ajuns în Europa League

4 fotbalişti importanţi, OUT de la Barcelona. Xavi taie în carne vie după ce catalanii au ajuns în Europa League

FC Barcelona

Comentarii

Xavi (41 de ani) taie în carne vie la Barcelona după ce catalanii au ratat calificarea în fazele eliminatorii din Liga Campionilor şi au ajuns în Europa League. Antrenorul a dat undă verde pentru plecarea a trei jucători extrem de importanţi din echipă, care nu performează la nivelul scontat.

4 fotbalişti importanţi, OUT de la Barcelona. Xavi taie în carne vie după ce catalanii au ajuns în Europa League

Barcelona avea nevoie de o victorie la Munchen, cu Bayern, pentru a accede în fazele eliminatorii din Liga Campionilor, dar a pierdut lamentabil cu 3-0 şi a ajuns în Europa League. Înfrângerea din Germania a semnat sentinţa pentru patru fotbalişti importanţi din lotul Barcelonei, pentru care Xavi a dat undă verde ca aceştia să plece de pe Camp Nou.

Potrivit jurnalistului Gerard Romero, Xavi e gata să se disponibilizeze de Frenkie de Jong, Marc-Andre ter Stegen şi Sergino Dest, dar şi de Samuel Umtiti. Sursa citată scrie că Barcelona solicită 80 de milioane de euro pentru De Jong, 40 pentru Ter Stegen şi 30 pentru Dest. În ceea ce-l priveşte, Samuel Umtiti era oricum ieşit din calcule şi nu a jucat nici măcar un minut în acest sezon.

Ter Stegen a costat-o pe Barcelona 12 milioane de euro, în 2014, fiind unul dintre cei mai vechi fotbalişti din lot. Pentru multă vreme, goalkeeperul german a fost un adevărat înger păzitor al catalanilor, dar în acest sezon a fost extrem de nesigur şi inconstant. Germanul îşi prelungise în 2020 contractul cu Barcelona până în 2025. Frenkie de Jong a fost unul dintre cele mai scumpe transeruri din istoria Barcelone, 80 de milioane de euro cu tot cu bonusuri, iar după ce sezonul trecut a fost de excepţie, anul acesta pare că nu se mai regăseşte.

Dest nu are nivelul necesar pentru a fi titular la Barcelona, consideră Xavi, conform presei din Spania, iar fundaşul american va fi cedat, deşi a fost transferat în octombrie 2020 de la Ajax cu 20 de milioane de euro. Bayern l-a vrut foarte tare pe Dest înainte ca acesta să ajungă la Barca, dar prestaţiile sale au dezamăgit. Ultimul de pe listă, Umtiti, nu a jucat niciun minut în acest sezon, iar Barcelona încearcă de ceva vreme să scape de el din cauza salariului mare pe care îl are.

Afla mai multe despre: xavidestde jongter stegentransferuriplecarebarcelona 

viewscnt
Articole similare