Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

400 de sportivi din 9 ţări vor participa la Campionatele Internaţionale ale României

400 de sportivi din 9 ţări vor participa la Campionatele Internaţionale ale României

Alte sporturi

Comentarii

Aproximativ 400 de sportivi din nouă ţări vor participat la cea de-a patra ediţie a Campionatelor Internaţionale de înot ale României, găzduite de Bazinul Olimpic Tolea Grinţescu din Complexul Sportiv Dinamo din Bucureşti în perioada 24-27 mai.

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că din 2019 e posibil să introducă baremuri de calificare la competiţia din Capitală având în vedere numărul în creştere al sportivilor participanţi.

"Suntem mândri că putem organiza a patra ediţie a acestei competiţii, la singurul bazin omologat din ţară, cel de la Dinamo. Ne străduim în fiecare an să nu pierdem această competiţie pentru România şi iată că la această ediţie ne putem mândri cu un număr mai mare de sportivi din străinătate care şi-au anunţat participarea. În total, cei români cu străini ajung la 400, deci este un record pentru Campionatele Internaţionale. Chiar ne gândim ca anul viitor să stabilim nişte baremuri de calificare", a spus Potec.

Aceasta a menţionat că bugetul de organizare al competiţiei se ridică la 50.000 de euro, iar premiile totale vor fi de 10.000 de euro. "Valoarea premiilor este anul acesta de doar 10.000 de euro. Anul trecut am avut undeva la 28.000 de euro, dar acum avem mai puţin pentru că sunt doar fonduri private şi din păcate anul acesta am primit sponsorizările târziu şi nu am reuşit să mai strângem aceeaşi sumă. Dar la această ediţie premiem primele trei performanţe din concurs după tabela internaţională de punctaj: locul 1 - 4.000 de euro, locul 2 - 2.000 şi locul 3 - 1.000. De asemenea, cel mai bun senior va primi 1.000 de euro, cea mai bună senioară 1.000 de euro şi cei mai buni juniori la masculin şi feminin cu câte 500 de euro. Bugetul total al acestei competiţii se ridică la aproximativ 50.000 de euro", a precizat Camelia Potec.

Afla mai multe despre: camelia potecconcursinotcampionatele intenrationale 

viewscnt
Articole similare