Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

43 de minute de tăcere! Gest de milioane în Serie A: de ce ultraşii au urmărit o repriză întreagă din Genoa - Empoli pe "mute"

43 de minute de tăcere! Gest de milioane în Serie A: de ce ultraşii au urmărit o repriză întreagă din Genoa - Empoli pe "mute"

Serie A

Comentarii

Fanii grupării italiene Genoa au decis să urmărească în tăcere primele 43 de minute ale partidei cu Empoli, prima a sezonului şi prima disputată de Genoa după tragedia de pe 14 august când o secţiune de aproape 200 de metri a podului Morandi, din Genova, s-a prăbuşit.

Ultraşii genovezi au cerut o "tăcere mormântală pentru 43 de minte, câte unul pentru fiecare copil, muncitor, student, tată sau mamă care astăzi nu mai sunt printre noi".

Iar fanii prezenţi la meciul câştigat de Genoa cu 2-1 au respectat îndemnul, cu foarte mici excepţii. Asta deşi Genoa a înscris de două ori în primele 20 de minute. La cele două reuşite, suporterii nu au celebrat în tribune.

În minutul 43, fanii au început să aplaude, iar numele victimelor au fost afişate pe tabela electronică a stadionului.

"Linişte pentru cele 43 de răni ale inimii. Ridică-te frumoaso şi recapătă-ţi spledoarea!" şi "Puţini metri au separat viaţa de moarte, Genova plânge acum, dar se va ridica şi mai puternică", au fost bannerele afişate de fani.

În plus, pe mai multe stadioane din Serie A au fost afişate mesaje de solidaritate cu familiile victimelor tragediei de la podul Morandi.
 

Afla mai multe despre: genoamorandivictimepod prabusit 

viewscnt
Articole similare