Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

5 ani de la debutul lui Bale la Real Madrid. Motivele pentru care gruparea blanco a dat lovitura cu starul galez

5 ani de la debutul lui Bale la Real Madrid. Motivele pentru care gruparea blanco a dat lovitura cu starul galez

Real Madrid

Comentarii

Transferul de peste 100 de milioane de euro al lui Florentino Perez este gata să preia rolul de lider la Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldo la Juvents. Gareth Bale a început al şaselea sezon pe Santiago Bernabeu. Mai jos, motivele pentru care transferul său a fost unul reuşit pentru gruparea blanco

La cinci ani de la debutul său, Gareth Bale adună 393 de zile de pauză din cauza celor 19 accidentări suferite. Real Madrid l-a transferat în 2013 pentru 101 milioane de euro pentru a-l dubla, şi mai apoi înlocui pe Cristiano Ronaldo. La 29 de ani, galezul a început noul sezon excelent, iar presa spaniolă crede că acesta este momentul său de strălucire.

13 trofee a câştigat Gareth Bale cu Real Madrid. În 193 de partide, galezul a marcat 91 de goluri şi a dat 60 de pase decisive pentru coechipierii săi. Supranumit ”omul finalelor”, Bale nu poate fi considerat până acum un transfer eşuat. Doar că fanii blanco spera la şi mai mult. Mai ales acum, după ce Real Madrid s-a despărţit de legendarul său număr 7, Cristiano Ronaldo.

53% din minutele posibile a bifat Bale pe Santiago Bernabeu, ”Expresul de Cardiff” fiind împiedicat şi chinuit pentru multă vreme de repetatele accidentări suferite. Ancelotti l-a folosit ca aripă dreapta, uneori chiar ca mijlocaş dreapta. Benitez l-a văzut drept mediapunta, aşa cum galezul evolua la Spurs. Zidane l-a jucat tot în banda dreaptă, până când l-a trimis definitiv pe banca de rezerve. Acum, cu Lopetegui, Bale are libertate de mişcare şi pare principalul reper ofensiv al formaţiei madrilene.

De ce este Bale considerat ”omul finalelor” la Real Madrid

La Kiev, Gareth Bale s-a încoronat drept noul rege al Madridului. Galezul a marcat două goluri, deşi a început finala Ligii Campionilor de pe banca de rezerve. Prima dintre reuşite a fost fabuloasă, execuţia sa din foarfecă candidând fără emoţii la golul anului. A fost poate cel mai spectaculos gol marcat vreodată într-o finală de Liga Campionilor, dar pentru Bale nu a fost ceva special.

 

 

Starul galez marcase pentru 2-1 în finala Ligii Campionilor de la Lisabona, atunci când şi-a adus în avantaj echipa în duelul cu Atletico Madrid.

Acelaşi Bale a adus Cupa Spaniei la Madrid, după mega execuţia din finala de pe Mestalla cu Valencia. Atunci, Bale l-a pierdut pe drum pe Marc Bartra şi a marcat la capătul unei curse de toată frumuseţea: ”A fost incredibil, golul acela va rămâne mereu în inima mea” avea să recunoască galezul.

Tot într-o finală, la Mondialul Cluburilor, Bale avea să mai puncteze pentru a-şi confirma renumele.

De ce transferul său nu a fost unul ratat din punct de vedere financiar

101 milioane de euro l-au transformat pe Bale în cel mai scump fotbalist al Planetei. Dar, totodată, au pus o adevărată ţintă pe cel mai bun jucător din Premier League, înainte de transferul pe Santiago Bernabeu.

Considerat un ”transfer obscen” pentru suma incredibilă plătită în 2013 de Real Madrid, transferul lui Bale pe Santiago Bernabeu nu a însemnat altceva decât o mare reuşită pentru Florentino Perez.

Galezul a câştigat de patru ori Uefa Champions League la Madrid, la două dintre finale fiind protagonist. Şi asta fără a lua în calcul evoluţia de pe parcursul competiţiei sau penalty-ul transformat la Milano cu Atletico Madrid. La finalul sezoanelor în care Real Madrid a câştigat Uefa Champions League cu Bale ca titular sau protagonist în finale, actuala campioană a Europei a încasat doar din premiile acordate de Uefa peste 140 de milioane de euro.

Pe de altă parte, Bale este unul dintre cei mai ofertanţi fotbalişti ai lumii când vine vorba de imagine. În contractul galezului există o clauză prin care Real Madrid obţine 40% din tot ceea ce produce fotbalistul în afara terenului de joc. Forbes scrie că încasările lui Bale sar de 25 de milioane de euro din contracte de publicitate şi imagine, ceea ce înseamnă ca în 5 ani de când e la Real Madrid, Bale a mai adus în club undeva înre 35 şi 45 de milioane de euro.

Mai mult, pentru Copa del Rey şi Mondialul Cluburilor, câştigate prin contribuţia sa decisivă, Madridul a mai încasat aproximativ 10 milioane de euro. Per total, Bale a ”produs” peste 200 de milioane de euro pentru club din premii şi încasări din marketing, evident cu ajutorul coechipierilor săi, dar cu el ca parte activă/participantă. 

Afla mai multe despre: gareth balereal madridtransfer 

viewscnt
Articole similare