Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

5 antrenori liberi de contract dintre care CFR şi-ar putea alege viitorul tehnician

5 antrenori liberi de contract dintre care CFR şi-ar putea alege viitorul tehnician

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a obţinut doar două puncte în primele trei meciuri de la reluarea campionatului, iar conducerea clubului a rupt înţelegerea cu antrenorul portughez.

Egalul cu Astra i-a fost fatal portughezului Toni Conceicao, care a fost demis de cârma campioanei en titre. Telekom Sport s-a gândit la câţiva antrenori pe care CFR Cluj i-ar putea lua în calcul pentru a-l înlocui pe Conceicao. Antrenori valoroşi şi liberi de contract, la care gruparea clujeană ar putea apela pe loc pentru a-şi îndeplini obiectivul stabilit înainte de startul sezonului: titlul de campioană.

1. Victor Piţurcă

Fostul selecţioner este liber de contract, dar nu este un antrenor uşor de adus. Dincolo de faptul că are o cotă foarte bună, Piţurcă e un antrenor principial, iar oficialii CFR-ului ar avea ”de suferit” la nivel de comunicare.

Totuşi, toate aceste detalii ar putea pica în faţa calităţii de antrenor a fostului selecţioner, un tehnician care îţi garantează rezultate, atât pe termen scurt, cât şi mediu.

E de notorietate însă faptul că Victor Piţurcă nu acceptă de obicei să se implice într-un proiect la mijlocul sezonului, dar o echipă precum CFR i-ar putea face cu ochiul.

2. Jose Peseiro

Fost antrenor în România la Rapid Bucureşti, Peseiro este un tehnician cu o cotă excelentă al cărui nume este deja vehicular în interiorul clubului.

Pare în acest moment principalul favorit pentru a prelua echipa, mai ales că impresarul său, Toni Curea este un apropiat al lui Neluţu Varga, patronul de la CFR. Portughezul şi-a început cariera de tehnician pe banca celor de la Montemor, apoi a trecut pe la Oriental şi Nacional.

A trecut în postura de secund al lui Carlos Queiroz la Real Madrid, apoi le-a pregătit pe Sporting Lisabona, Al-Hilal, Panathinaikos, Braga, Al-Wahda, El Ahly Cairo, FC Porto, Sharjah Cultural Sports Club, Vitoria Guimaraes şi Sporting Lisabona. Momentan este liber de contract.

3. Andrea Stramaccioni

Prima variantă de antrenor italian ar putea fi Andrea Stramaccioni. Fostul antrenor de la Inter a fost demis de Sparta Praga şi momentan este liber de contract.

Nu ar cere nici un salariu prea mare şi are avantajul de a se face rapid plăcut de către jucători. Experienţă a acumulat la Inter Milano, Udinese şi Panathinailkos, înainte de a trece în 2017 la Praga. Este un teh nician modern, un foarte bun tactician şi un tip foarte carismatic. CFR Cluj poate fi o provocare pentru antrenorul de 43 de ani.

4. Nicolae Dică

Cine cunoaşte mai bine actualul lot al principalei contracanditate la titlu, FCSB, decât fostul ei antrenor, Nicolae Dică. Tehnicianul poate fi luat în calcul de Neluţ Varga, mai ales că în prezent este liber de contract. La FCSB şi-a impus stilul de joc, iar prezenţa în play-off pe banca actualei campioane şi implicarea în lupta pentru titlu, poate fi o şansă mare de răzbunare pentru Dică. De precizat că Dică are un trecut comun cu CFR Cluj! Fostul număr 10 de la Steaua a jucat la CFR Cluj în 2009-2010 când a reuşit să câştige eventul cu formaţia clujeană.

La Telekom Sport, Nicolae Dică a declarat de altfel în urmă cu câteva minute: ”Evident, aş antrena orice echipă din România, în afară de Dinamo”

5. Andrea Mandorlini

Italianul Andrea Mandrolini poate reveni la CFR Cluj, mai ales că este liber de contract. El a antrenat gruparea clujeană între 2009 şi 2010, reuşind să câştige ”tripla” cu echipa condusă atunci de Pazkany şi Mureşan. A plecat în 2010 la Hellas Verona unde a antrenat timp de 5 seozane inclusiv în Serie A. Ultima experienţă a bifat-o la Cremonese în Serie B, de unde a fost demis pe finalul anului trecut. 

Afla mai multe despre: cfr cluj 

viewscnt
Articole similare