Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

5 cărţi sportive ce trebuie citite în anul 2022

5 cărţi sportive ce trebuie citite în anul 2022

Sporturi

Comentarii

Sportivii ne-au inspirat dintotdeauna indiferent de domeniu, ne-au servit drept exemple de perseverenţă, determinare şi ambiţie.

Cu toate acestea, unii dintre ei, pe lângă un parcurs sportiv de excepţie, au avut parte şi de vieţi interesante, cu întâmplări fericite sau mai puţin fericite. Astfel de poveşti au ajuns să fie biografii sau autobiografii de succes şi pot fi o sursă de inspiraţie pentru pasionaţii de sport şi nu numai.

Iată o listă cu 5 astfel de cărţi de citit sportive pe care trebuie să le lecturezi în 2022.

1. Andre Agassi - Open. Autobiografie

Open este una dintre acele cărţi de citit sportive pe care nu trebuie să o ratezi. Ea este mai mult decât o carte despre viaţa unui mare tenismen, ci reprezintă o poveste cu adevărat captivantă despre parcursul remarcabil al lui Agassi. Acesta a cucerit 8 turnee de Grand Şlem, primul dintre acestea fiind câştigat chiar la 22 de ani. Chiar dacă a fost un lider mondial în tenisul profesionist, adevăratul Agassi era un om confuz, nefericit şi niciodată pe deplin mulţumit de realizările sale. Scrisă cu sinceritate chiar de el însuşi, cartea este o incursiune interesantă în viaţa marelui jucător, de la succesul dobândit de tânăr, la căsătoria cu faimoasa Broke Sheilds sau cariera sa plină de urcuşuri şi coborâşuri.

2. Raphael Honigstein - Klopp

Cartea urmăreşte parcursul antrenorului geniu Jürgen Klopp care a transformat jucători de fotbal în câştigători şi echipe ca Liverpool, Mainz şi Dortmund în adevărate campioane. Autorul Raphael Honigstein, datorită accesului său exclusiv la prietenii şi familia lui Klopp, reuşeşte să urmărească toată povestea antrenorului, încă de la începuturile sale ca jucător. O figură autentică şi efervescentă, pasionată cu adevărat de fotbal, Klopp a fermecat ani întregi atât fanii echipelor pe care le-a antrenat, cât şi pe ziarişti. Hotărât şi, uneori, nemilos Klopp este tipul de profesionist care a reuşit să transforme echipe şi să genereze emoţii adevărate în suporterii de pretutindeni.

3. Frederic Veille - Coup d'arret

Frédéric Veille povesteşte despre viaţa tragică a pugilistului francez Alexis Vastine. Crescut pentru a deveni campion la box, la fel ca fraţii săi, Alexis a sacrificat totul pentru acest sport. Antrenat de tatăl său, însuşi fost campion, Alexis îşi îndeplineşte visul de a deveni campion olimpic în 2008. Dar medalia de aur îi este luată printr-o decizie a arbitrului. În 2012, la Jocurile de la Londra, soarta îl loveşte din nou: este. eliminat în sferturile de finală când victoria ar fi trebuit să-i revină. Acesta este doar începutul unei serii de evenimente nefericire din viaţa pugilistului, culminând cu moartea sa într-un accident de elicopter în timp ce filma un reality show. Coup d'arret este una dintre acele cărţi de citit sportive care surprind tragediile din vieţile oamenilor care se dedică sportului şi o lectură de neratat pentru 2022.

4. Sebastian Coe - Running My Life. The Autobiography

Cartea conţine povestea personală a lui Sebastian Coe, alergătorul cu aur olimpic al Angliei. De la prima sa alergare oficială, la vârsta de 12 ani, până la recordul mondial la 800 de metri în 1979, până la rivalitatea sa pe pistă cu Steve Ovett şi câştigarea aurului în 1984 la 1500 de metri. Nu doar atât, dar volumul ilustrează şi viaţa lui Coe de mai târziu, din postura sa de deputat conservator şi organizator al Jocurilor Olimpice de la Londra din 2021.

5. Rafael Nadal - Rafa. Povestea mea

Cartea este un memoriu revelator al binecunoscutului tenismen Rafael Nadal, scris împreună cu jurnalistul premiat John Carlin. Include momente importante, cum ar fi câştigarea finalei de la Wimbledon 2008 şi finalizarea unui Grand Slam, după ce a câştigat French Open, Wimbledon şi US Open în 2010. Autobiografia dezvăluie, de asemenea, ceea ce îl motivează pe Nadal şi modul în care acesta gândeşte. Una dintre acele cărţi de citit sportive interesante, mai ales pentru a descoperi un campion, dar şi o persoană extrem de privată, care nu a vorbit niciodată despre el însuşi, viaţa personală sau cea de familie.

Pentru alte cărţi de citit sportive interesante poţi intra pe anticariatul Printrecarti.ro la secţiunea Sport, Jocuri, unde vei găsi atât volume noi, dedicate unora dintre cei mai mari sportivi din istoria lumii, cât şi cărţi vechi, de colecţie, chiar şi despre personalităţi marcante ale sportului românesc, toate la preţuri avantajoase.

Sursă foto: Claudia Wolff - Unsplash

Afla mai multe despre: carti 

viewscnt
Articole similare