Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

5 concluzii după startul sezonului din Premier League

5 concluzii după startul sezonului din Premier League

Pariuri sportive

Comentarii

Din Premier League s-au disputat deja 4 etape şi pot fi trase deja câteva concluzii. Aşteptările fanilor au fost mari, însă Manchester United continuă să dezamăgească, în timp ce Liverpool şi Manchester City au şi momente de inconstanţă.

Iată 5 concluzii trase după startul sezonului din Premier League:

1. Everton arată excelent - După ce în sezonul precedent a încheiat pe un dezamăgitor loc 12, Everton arată o faţă complet diferită în startul acestei ediţii. Echipa antrenată de Carlo Ancelotti conduce Premier League, cu 4 victorii în tot atâtea runde. Ce-i drept, adversarii nu au fost unii de top, dar victoriile cu West Brom, Crystal Palace, West Ham şi Brighton & Hove ne arată că Everton are posibilitatea să se bată pentru un loc în Big Four în acest sezon. James Rodriguez şi-a recăpătat cea mai bună formă a carierei şi are 3 goluri şi 2 pase decisive în startul sezonului. Iar Dominic Calvert-Lewin este omul de gol al lui Everton, cu 6 goluri în 4 etape, adică aproape jumătate din cele marcate de el în tot sezonul precedent. În aceste condiţii, derby-ul cu Liverpool, programat pe 17 octombrie, se anunţă extrem de interesant.

2. Lupta la titlu e strânsă - Sezonul trecut, Liverpool a dominat de la început până la final şi a câştigat titlul fără nicio emoţie. De această dată, lupta se anunţă a fi mult mai echilibrată. Atât Liverpool cât şi Manchester City au arătat momente de slăbiciune în defensivă. Liverpool a pierdut cu 7-2 meciul cu Aston Villa, iar City a primit 5 goluri de la Leicester. În aceste condiţii, privind cotele la pariuri online, observăm că lupta pentru titlu se anunţă foarte echilibrată. Liverpool are cota 2.30, iar Manchester City are 2.40. Chelsea are cota 15.00, Tottenham are cota 17.00, iar revelaţia Everton are 19.00. Arsenal e creditată cu şanse mici, cu o cota de 26.00, iar Manchester United şi Leicester sunt outsidere, având cota 51.00.



3. VAR-ul încă naşte discuţii - Premier League este campionatul în care implementarea sistemului VAR a iscat cele mai multe discuţii. În special în cazul penalty-urilor acordate pentru henţ, dar şi pentru poziţiile de offside. În această vară s-au introdus noi reguli, dar discuţiile nu au au încetat să apară. Au fost noi faze controversate, în special penalty-ul primit de Newcastle pe terenul lui Tottenham, care l-a determinat pe Jose Mourinho să plece direct la vestiare. O altă fază controversată s-a petrecut în meciul dintre Manchester United şi Crystal Palace, când echipa oaspete a primit un alt penalty care a născut discuţii.

4. Achiziţiile făcute de Chelsea mai au nevoie de timp - Chelsea a fost campioana transferurilor din această toamnă în Premier League. I-a adus pe Timo Werner (53 de milioane de euro, cumpărat de la Leipzig), Hakim Ziyech (40 de milioane de euro, cumpărat de la Ajax), Kai Havertz (71 de milioane de euro, cumpărat de la Leverkusen), Benjamin Chilwell (56 de milioane de euro, cumpărat de la Leicester) şi Thiago Silva (liber de contract, adus de la PSG). Chiar şi aşa, aceştia nu au avut impactul dorit de londonezi. Werner şi Havertz nu au marcat niciun gol în Premier League, Thiago Silva a arătat momente de nesiguranţă în defensivă, Chilwell a disputat doar un meci din cauza unei accidentări, iar Ziyech a fost indisponibil până acum. În aceste condiţii, Chelsea este pe 7 şi achiziţiile par că mai au nevoie de timp.

5. Manchester United continuă să aibă probleme - Celor de la Manchester United pare să nu le iasă nici în acest sezon. Startul este unul foarte slab, cu două înfrângeri pe teren propriu (1-3 cu Crystal Palace şi 1-6 cu Tottenham). United are o singură victorie în deplasare, scor 3-2, pe terenul lui Brighton & Hove. Problemele sunt în continuare la nivelul fundaşilor centrali, în special la Lindelof şi Bailly, care sunt depăşiţi adesea cu uşurinţă. Nici oamenii din ofensivă nu se descurcă prea bine, Rashford fiind singurul atacant care a marcat în acest sezon, motiv pentru care a fost transferat Edison Cavani.

Afla mai multe despre: pariuri 

viewscnt
Articole similare