Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

5 februarie, ziua Fotbaliştilor! De la Regele Hagi, până la unicii Ronaldo şi Neymar. Ce jucători s-au născut în aceeaşi zi a anului

5 februarie, ziua Fotbaliştilor! De la Regele Hagi, până la unicii Ronaldo şi Neymar. Ce jucători s-au născut în aceeaşi zi a anuluigalerie foto

Special

Comentarii

5 februarie reprezintă o zi de sărbătoare în fotbalul românesc: e ziua în care, în 1965, s-a născut cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, Gheorghe Hagi.

Data de 5 februarie reprezintă însă şi un punct comun pe care Hagi îl are cu alţi fotbalşti uriaşi ai Planetei.

Pe 5 februarie s-au mai născut Cristiano Ronaldo, Neymar sau Carlos Tevez, dar şi regretatul Cesare Maldini. Românul Eric Bicfalvi este născut tot pe 5 februarie, în 1988.

Fotbaliştii născuţi pe 5 februarie

Cristiano Ronaldo – 5 februarie 1985 – 34 de ani

De 5 ori câştigător al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo s-a născut în 1985, la Funchal, în Portugalia, în ziua în care Hagi împlinea 20 de ani şi era deja un nume important al fotbalului românesc şi nu numai.

Ronaldo a atins marile performanţe ale carierei la Real Madrid, club pentru care a jucat şi Hagi, între 1990 şi 1992. Ronaldo e legitimat în prezent la Juventus, unde încearcă să dovedească că mai are un nume greu de spus în lumea fotbalului.



Neymar – 5 februarie 1992 – 27 de ani

Neymar s-a născut în 1992, la Mogi das Cruzes, iar starul lui PSG este considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti ai Planetei, fiind cotat an de an cu şanse la câştigarea Balonului de Aur. Ca şi Hagi, Neymar a jucat la Barcelona, însă a părăsit clubul catalan pentru a ieşi din umbra lui Messi.



Carlos Tevez – 5 februarie 1984 – 35 de ani

Născut la Buenos Aires, Tevez a jucat pentru cluburi uriaşe ale Europei şi a devenit campion în Premier League şi Serie A, cu Manchester United, Manchester City, respectiv Juventus. În vârstă de 35 de ani, Tevez are Liga Campionilor în palmares, iar în prezent joacă pentru Boca Juniors, echipă unde s-a lansat în fotbalul mare.


Adnan Januzaj – 5 februarie 1995 – 24 de ani

Născut la Bruxelles, Januzaj era Considerat unul dintre cei mai promiţători jucători din lume în momentul în care a fost promovat din academia lui Manchester United.

Anii au trecut, însă mijlocaşul belgian nu şi-a atins încă potenţialul enorm. Joacă la Real Sociedad, în La Liga şi are 10 selecţii în naţionala Begliei.

Cesare Maldini – 5 februarie 1932

Cu 33 de ani înainte de naşterea „Regelui fotbalului românesc”, la Trieste, Italia, se năştea cel care avea să devină unul dintre simbolurile fotbalului italian. A debutat în 1952 la Triestina, iar în 1953 a semnat cu AC Milan, echipă unde mai târziu avea să facă istorie şi fiul său, celebrul Paolo Maldini. S-a retras de la FC Torini, în 1967, când Hagi avea doar 2 ani. Cesare Maldini a plecat dintre noi în 2016, la vârsta de 84 de ani.

Eric Bicfalvi - 5 februarie 1988 - 31 de ani

Pe Eric Bicfalvi şi Gheorghe Hagi nu-i leagă numai data naşterii. Mijlocaşul născut la Carei a fost promovat spre fotbalul mare chiar de "Rege", care l-a "ochit" la Jiul Petroşani şi l-a transferat la Steaua, în 2007, promovându-l şi în prima echipă, la doar 19 ani.



Alţi fotbalişti născuţi pe 5 februarie:

  • Takayuki Seto - 5 februarie 1986 - 33 de ani
  • Vedran Corluka - 5 februarie 1986 - 33 de ani
  • Giovanni van Bronckhorst - 5 februarie 1975 - 43 de ani
  • Billy Dodds - 5 februarie 1969 - 50 de ani

 

 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: hagitevez 

viewscnt
Articole similare