Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

5 internaţionali români şi echipele la care ai uitat că au jucat. Au fost coechipieri cu Joe Gomez, Nick Pope sau Cristian Tello

5 internaţionali români şi echipele la care ai uitat că au jucat. Au fost coechipieri cu Joe Gomez, Nick Pope sau Cristian Tellogalerie foto

Stranieri

Comentarii

Ţucudean, Toşca, Chiricheş, Florin Andone sau Alexandru Maxim sunt cu toţii interenaţionali români. La o primă strigare, mai toată lumea ştie unde joacă fiecare dintre ei în acest moment.

Mai puţină lume ştie că internaţionalii români au jucat în anumite momente ale carierelor lor pentru cluburi ca Benfica, Charlton Athletic, Villarreal sau Săgeata Năvodari. Cum şi când? Aflăm în cele ce urmează.

5 internaţionali români şi echipele la care AI UITAT că au jucat

George Ţucudean, actualul atacant al formaţiei CFR Cluj este unul dintre cei mai buni marcatori din competiţia internă. Probabil că îţi aminteşti că a trecut pe la Dinamo, FCSB sau Standard Liege, dar puţină lume îşi aduce aminte că Ţucudean (2 8 de ani) a bifat două sezoane la Charlton Athletic. În 23 de meciuri pentru englezi, Ţucudean a marcat de două ori în sezonul 2014-2015. A fost coechipier în acea perioadă cu Tal Ben Haim, Nick Pope sau actualul fundaş de la Liverpool, Joe Gomez.

Alin Toşca joacă acum la Gazişehir Gaziantep din Turcia, după ce a bifat experienţe în Italia, la Benevento, Spania, la Betis Sevilla sau Grecia, la PAOK Salonic. A plecat de jos, fiind crescut la juniorii echipei Steaua. Puţină lume îşi aminteşte că Toşca a jucat în sezonul 2011-2012 la Săgeata Năvodari, formaţie care între timp s-a şi desfiinţat. Răzvan Ochiroşii sau Dorel Zaharia jucau în acea vreme pentru formaţia constănţeană.

Vlad Chiricheş (30 de ani) este căpitanul naţionalei României. A jucat la Pandurii, la Steaua, la Tottenham sau Napoli, iar în prezent apără tricoul lui Sassuolo. Cine îşi mai aminteşte însă că Vlad Chiricheş a jucat în 2007-2008 pentru Benfica? E drept,la formaţia secundă, pentru că la acea vreme, Vlad era un tânăr fotbalist de perspectivă. Dar a ajuns acolo şi a fost chiar anunţat ca transfer pe reţelele de socializare.

Alexandru Maxim a ajuns şi el în Turcia. Unul dintre fotbaliştii români cu o serie de calităţi incontestabile, Maxim a jucat între 2013 şi 2020 în Germania, la Stuttgart şi Mainz. În România a jucat pentru Pandurii Târgu Jiu, dar lumea poate că îşi aminteşte, poate că nu...dar Maxim a jucat pentru Espanyol Bacelona. A crescut la gruparea catalană din 2007, iar în 2009 a ajuns la echipa secundă a clubului şi a fost împrumutat la Badalona. Era considerat printre cei mai talentaţi jucători din Academie la acea vreme. În acea perioadă, la cârma echipei catalane, manager era Mauricio Pochettino. Maxim a fost coleg la echipa secundă a catalanilor cu Didac Villa, Raul Baena, Alvaro Vazquez, Jordi Amat sau Cristian Tello

Florin Andone este un nume foarte cunoscut în Spania. Născut la Botoşani, vârful care acum este împrumutat la Galatasaray s-a făcut cunoscut în fotbalul iberic la Cordoba şi mai apoi, la Deportivo la Coruna. Are 44 de goluri pentru aceste echipe, dar lumea nu îşi mai aminteşte că înainte de a deveni idol la Cordoba, Andone a jucat pentru Villarreal. De altfel, românul s-a format la juniorii formaţiilor Vinaros, Castellon şi mai apoi Villarreal, ultima având una dintre cele mai bune academii din fotbalul spaniol. În 2011 a ajuns până la nivelul echipei a treia a clubului, apoi a fost cedat la Atletico Baleares şi Cordoba. La Villarreal C în acea perioadă jucau Moi Gomez sau Manu Trigueros, fotbalişti care evoluează şi azi pentru Villarreal.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: florin andonechiricheşţucudeantoşcamaxim 

viewscnt
Articole similare