Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

5 jucători liberi de contract, care pot ajunge în iarnă în Liga 1. Au jucat la Ajax, West Ham sau Everton

5 jucători liberi de contract, care pot ajunge în iarnă în Liga 1. Au jucat la Ajax, West Ham sau Evertongalerie foto

Superliga

Comentarii

Cluburile din Liga 1 îşi pot deschide orizonturile spre piaţa de transferuri, din nou, din iarnă. Perioada de mercato poate aduce câţiva fotbalişti interesanţi pe prima scenă a fotbalului românesc.

Indiferent de numele echipei din Liga 1, majoritatea cluburilor s-au obişnuit să transfere fotbalişti liberi de contract.

O parte dintre transferurile de import care au ajuns în Liga 1 au confirmat, iar cluburi precum CFR, Sepsi, Astra sau Gaz Metan au dat adevărate lovituri aducând fotbalişti pe care nu au plătit niciun ban.

Povestea se poate repeta în perioada de iarnă. Pe piaţa transferurilor există câţiva jucători liberi, care pot ajunge într-un context sau altul în perioada de iarnă la un club din campionatul intern. Telekom Sport vă propune 5 nume de fotbalişti liberi de contract, cu salarii decente şi cote de piaţă bune, către care cluburile din Liga 1 îşi pot îndrepta atenţia în următorul mercato.

1. Vurnon Anita (olandez, 30 de ani, cotă de piaţă 1.5 milioane de euro)

Mijlocaş defensiv, care poate evolua şi în benzile lateralele ale terenului, Anita este liber de contract din septembrie. A fost pus pe liber de Leeds United, acolo unde încasa un salariu de 350 de mii de euro pe sezon. Nu este un salariu atât de mare pentru cluburi cu pretenţii din Liga 1 precum CFR Cluj, FCSB sau chiar Craiova, mai ales în contextul în care jucătorul poate ajunge în România liber de contract, cu o primă suculentă de instalare, care i-ar mai diminua din pretenţiile salariale. A fost format de Ajax şi a mai jucat în cariera sa pentru echipe ca Newcastle şi Willem. Are 136 de meciuri în Eredivisie şi 106 meciuri în Premier League.

2. Bryan Carrasco (chilian, 28 de ani, cotă de piaţă 1.5 milioane de euro)

De câteva zile, Carrasco a rămas liber de contract după ce i-a exirat angajamentul cu formaţia chiliană, Tiburones Rojos. A mai jucat în estul Europei pentru Dinamo Zagreb, inlcusiv în UEFA Champion League. Este experimentat, rapid, tehnic şi nu avea un salariu uriaş în Chile. Poate fi adus pentru un contract de 10-15.000 de euro pe sezon, iar cota sa de piaţă este în continuare una bună. Ca poziţie în teren, Bryan Carrasco poate evolua ca aripă dreapta sau mijlocaş de bandă dreapta.

3. Modibo Maiga (malian, 32 de ani, cotă de piaţă 1 milion de euro)

Fostul atacant de la West Ham United a rămas şi el liber de contract. Gigi Becali chiar era în căutarea unui atacant masiv şi impunător, iar Maiga poate fi o soluţie interesantă. De doi ani şi jumătate s-a perindat pe la cluburi cu salarii mari, repcum Al Nassr, Ajman sau Buriram, dar în urmă cu 4 ani era titular la West Ham United. Sigur, nu mai are aceeaşi formă şi nici acelaşi nivel, dar pentru Liga 1 poate fi o soluţie interesantă. În plus, a anunţat recent că ar vrea să mai joace în Europa măcar un sezon.

4. Victor Anichebe (nigerian, 31 de ani, cotă de piaţă 1 milion de euro)

Un atacant masiv, de 1.90 m, cu 204 meciuri în Premier League şi cu o cotă încă bună de piaţă. Anichebe a rupt contractul cu formaţia chineză Beijing BSU şi vrea să joace din nou în Europa. A mai făcut-o pentru Everton, West Bromwich şi Sunderland şi ar solicita peste 400 de mii de euro pe an. Da, nu este un atacant ieftin, dar poate încă oferi multe. Are 11 selecţii pentru Nigeria şi 1 singur gol marcat. În plus, Victor are şi cetăţenie britanică.

5. Nicolas Aguirre (argentinian, 29 de ani, cotă de piaţă 1 milion de euro)

Liga 1 nu are acum un mijlocaş precum Aguirre. La 29 de ani nu şi-a spus încă ultimul cuvânt. Este extrem de tehnic si impresionează prin viziunea sa de joc. Imaginaţi-vă un fotbalist care jumătate înseamnă Diego Fabbrini şi jumătate Juan Culio. Cam aşa este înca în prezent Diego Aguirre, fotbalist la care Granada a renunţat gratis. Nu are pretenţii salariale mari şi poate fi un plus uriaş pentru orice club din Liga 1.

Afla mai multe despre: vurnon anitamodibo maiganicolas aguirre 

viewscnt
Articole similare