Experiențe împreună.
You are here:

50 de milioane de euro pentru Gigi! El este miliardarul care a vrut sa cumpere formaţia roş-albastră de la Becali: ”Mi-a lăsat o impresie bună”

50 de milioane de euro pentru Gigi! El este miliardarul care a vrut sa cumpere formaţia roş-albastră de la Becali: ”Mi-a lăsat o impresie bună”galerie foto

FCSB

S-au împlinit 10 ani de când Gigi Becali a fost la un pas să renunţe la fosta Steaua.

În 2009, miliardarul israelian Shon Mekyten a discutat cu Gigi Becali preluarea formaţiei Steaua Bucureşti de atunci. 

Becali s-a ţinut tare şi discuţiile s-au blocat în nici 24 de ore. Ulterior, presa a aflat că Shon Mekyten nu era chiar atât de bogat pe cât spunea el că este: "Nu există o sumă corectă, există preţ de vânzare cumpărare. Eu vând Steaua pe 80 de milioane. Am damblale si vreau să demonstrez că pot câştiga campionatul în primul an cu orice echipă. Jucătorii valorează acum cam 15 milioane de euro. Dacă nu aveam ok-ul de la altă echipă ca să cumpar, nu mai negociam vânzarea Stelei. Este vorba de o echipă care va lua campionatul în acest sezon, dacă o iau acum. Una dintre Urziceni şi Rapid",declara Becali, la gsp.tv, la vremea respectivă.

Actualul patron al FCSB-ului a confirmat discuţiile cu Mekyten pentru preluarea clubului care atunci îşi avea sediul în Bulevardul Ghencea. Becali era foarte deranjat la acea vreme de protestele fanilor: "Nu am ajuns să fiu înjurat pe banii mei" anunţa Becali. "M-am înţeles pentru 50 la sută din Steaua pentru 30 de milioane, dar vom mai negocia pe marginea procentului şi a sumei. Mekyten mi-a lasat o impresie foarte bună" adăuga Gigi Becali pentru sursa citată.

Fostul stelist, Klemi Saban: "E un nimeni în Israel". Ce face în prezent

În Israel nu s-a scris prea mult despre interesul lui Shon Mekyten de a cumpăra formaţia roş-albastră de la Becali la acea vreme.

Fost jucător în Ghencea, israelianul Klemi Saban explica: "Shon Mekyten? E tipul ăla care a vrut să cumpere Maccabi Tel-Aviv. Dar nu e cineva în Israel. Nu ştiu mai nimic despre el. Doar ce am citit atunci în ziare. El oricum trăieşte în Statele Unite, nu aici" a spus Klemi.

Saban a jucat la fosta Steaua în sezonul 2006-2007. A strâns 9 meciuri pentru echipa lui Becali, fără să marcheze vreun gol. Fostul fundaş dreapta al naţionalei Israelului a apucat să joace în Liga Campionilor contra lui Real Madrid, pe Ghencea.

Mekyten (foto sus) s-a apucat între timp de poker profesionist, una dintre marile sale pasiuni. Presa din Israel scrie că afaceristul face parte din World Poker Tour. Klemi Saban avea dreptate. În anul 2007, Mekyten s-a înscris şi în cursa pentru a prelua echipa Maccabi Tel Aviv, însă totul s-a dovedit a fi doar o cacealma, la fel cum a fost şi povestea cu Steaua. 

Becali nu a vândut echipa. Ce s-a întâmplat de atunci

Shon Mekyten a rămas doar cu intenţia. Gigi Becali nu a vândut echipa, iar apropiaţii săi au explicat că de fapt nu a avut niciodată această intenţie.

Cu el la conducere, din 2009 încoace, Steaua, actuala FCSB a câştigat încă trei titluri de campioană a României, două Cupe ale României, Supercupa României şi de două ori Cupa Ligii. În plus, a mai jucat în grupele Uefa Champions League în sezonul 2013-2014 după ce a eliminat Legia Varşovia şi de 7 ori în grupele Europa League (Cupa UEFA).

În cele din urmă, Becali a pierdut însă denumirea de "Steaua Bucureşti": "Steaua se va numi FCSB. Dar în maximum un an va redeveni Steaua”, anunţa Becali în martie 2017. Nu a fost aşa.

viewscnt
Articole similare