Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

6.500 de muncitori migranţi au murit în Qatar pe sanţierele stadionelor care vor găzdui Cupa Mondială din 2022

6.500 de muncitori migranţi au murit în Qatar pe sanţierele stadionelor care vor găzdui Cupa Mondială din 2022

Fotbal

Comentarii

Cu toate că investigaţia celor de la The Guardian prezintă nişte cifre cu adevărat înspăimântătoare, oficialii din Qatar au declarat oficial doar 37 de decese asociate cu pregătirea Campionatului Mondial din 2022.

Qatar a primit vestea găzduirii Campionatului Mondial din 2022 în urmă cu mai bine de 10 ani. De atunci, eforturi supraomeneşti au fost făcute de muncitorii migranţi care vor asigura infrastructura pentru ca acest turneu să se poată desfăşura în condiţii ideale. Acest sacrificiu nu a rămas fără victime. Conform celor de la The Guardian, peste 6.500 de migranţi muncitori care lucrau pentru ridicarea stadioanelor au murit în ultimii 10 ani în Qatar. Majoritatea sunt locuitori din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal sau Sri Lanka.

Cei mai mulţi muncitori care au murit sunt indieni, 2.711. Cu toate că investigaţia celor de la The Guardian prezintă nişte cifre cu adevărat înspăimântătoare, oficialii din Qatar au declarat oficial doar 37 de decese asociate cu pregătirea Campionatului Mondial din 2022. Restul deceselor au fost trecute în categoria de "cauze naturale" fără a se realiza autopsii şi fără a se căuta vinovaţi. În Qatar munces aproximativ 2 milioane de migranţi.

Guvernul din Doha a venit cu o precizare după investigaţia făcută de cei de la The Guardian şi au declarat: ”Numărul deceselor este direct proporţional cu dimensiunea forţei de muncă a migranţilor. Cu toate acestea, fiecare deces este o tragedie şi se fac eforturi pentru a preveni acest lucru în ţara noastră”.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: qatar 2022 

viewscnt
Articole similare