Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

70 de milioane de euro, datoria toală a cluburilor din play-off-ului Ligii 1. SURPRIZĂ | Care este echipa cu cea mai mare datorie

70 de milioane de euro, datoria toală a cluburilor din play-off-ului Ligii 1. SURPRIZĂ | Care este echipa cu cea mai mare datorie

Superliga

Comentarii

Cluburile din play-off-ului Ligii 1 au acumulat datorii totale de aproape 70 de milioane de euro, o situaţie îngrijorătoare pentru viitorul fotbalului românesc. Surprinzător, cel mai îndatorat club este Sepsi, cu 19,8 milioane de euro, după cum reiese din bilanţul financiar depus pe anul fiscal 2020.

Echipele din Liga 1 sunt sufocate de datorii. Cele mai mari pierderi sunt înregistrate chiar de echipele mari, care, teoretic, ar trebui să genereze cele mai consistente venituri.

FCSB, CFR Cluj sau Craiova figurează cu datorii îngrijorător de mari, aşa cum reiese din bilanţul financiar depus pe anul fiscal 2020. În total, cluburil din play-off au acumulat datorii de aproape 70 de milioane de euro.

70 de milioane de euro, datoriile totale ale echipelor din play-off. Care sunt cele mai îndatorate cluburi

Surprinzător, cel mai îndatorat club din Liga 1 este Sepsi. Echipa din Sfântu Gheorghe a lăsat impresia unui club care ţine să aibă un buget echilibrat, însă în bilanţul financiar lucrurile sunt dezastruoase.

Potrivit gsp.ro, care a publicat cifrele din bilanţul financiar pe 2020, Sepsi are o datorie totală de 19,8 milioane de euro. Curios că Laszlo Dioszegi, patronul echipei, nu figurează printre principalii creditori , aşa cum se întâmplă cu ceilalţi oameni de afaceri care deţin cluburi în Liga 1.

De menţionat că Sepsi primeşte finanţare de la guvernul maghiar, bani pe care trebuie să-i investească în juniori şi în infrastructură. Echipa lui Laszlo Dioszegi şi-a construit şi un nou stadion şi n-ar fi exclus ca această investiţie să fi încărcat datoria clubului.

Ce datorii au cluburile din play-off:

Sepsi - 19,8 milioane de euro
CFR - 19,7 milioane
Craiova - 16,8
FCSB - 9,9 milione de euro
Academica - 1,2
FC Botoşani - 1,7
Total: 69,1 milioane de euro

Gigi Becali, abia pe locul 4 în topul patronilor creditori din Liga 1

La Craiova, CFR Cluj, Astra şi FCSB, cea mai mare partea a datoriei este, de fapt, către patronii care le deţin. Este cunoscut faptul că patronii din Liga 1 creditează cluburile, în speranţa că vor reuşi să-şi recupereze sumele băgate în echipe, în cazul în care se vor retrage.

Principalul creditor din Liga 1 este Mihai Rotaru, cel care are de recuperat de la Universitatea Craiova nu mai puţin de 14,4 milioane de euro. Gigi Becali se află abia pe locul 4 în acest clasament.

Topul creditorilor din Liga 1:
Mihai Rotaru, Craiova - 14,4 milioane de euro
Nelu Varga, CFR Cluj - 11,5 milioane de euro
Ioan Niculae, Astra - 9,2 milioane de euro (datoria totală a Astrei este de 18,1 milioane de euro)
Gigi Becali, FCSB - 8,5 milioane de euro.

Afla mai multe despre: datorii liga 1 

viewscnt
Articole similare