Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A ajuns la Jocurile Paralimpice după ce părinţii au legat-o de o bombă. Şi-a pierdut picioarele, dar oferă o lecţie de viaţă: "Am realizat că nu există corpul perfect"

A ajuns la Jocurile Paralimpice după ce părinţii au legat-o de o bombă. Şi-a pierdut picioarele, dar oferă o lecţie de viaţă: "Am realizat că nu există corpul perfect"galerie foto

Diverse

Comentarii

Înotătoarea Haven Shepherd avea doar 14 luni când părinţii ei, aflaţi într-o aventură extraconjugală, au legat o bombă de corpul ei şi şi-au ţinut fiica în braţe într-o tentativă de suicid a familiei, în Vietnam. La 18 ani, Haven Shepherd face parte din echipa Statelor Unite ale Americii la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, la nataţie.

Povestea impresionantă a sportivei Haven Shepherd

Ei credeau că, dacă nu pot fi împreună, ar trebui să moară cu toţii. Ambii şi-au pierdut viaţa în urma exploziei, dar fetiţa a supravieţuit miraculos, deşi ambele picioare au trebuit amputate, ca urmare a rănilor grave. "Este o viaţă pe care nu am trăit-o niciodată, nu-mi amintesc. Mi-am pierdut doar picioarele, mi-aş fi putut pierde viaţa", a povestit Haven Shepherd. 

La şase luni după ce şi-a pierdut părinţii biologici, a fost adoptată de Shelly şi Rob Shepherd: "Le sunt şi le voi fi mereu recunoscătoare părinţilor mei adoptivi, ei mi-au oferit şansa la o viaţă normală. Pentru că eu aşa mă consider. De fapt, nu sunt specială, pentru că am scăpat din acel incident. Chiar glumesc deseori cu fraţii mei şi le spun că eu sunt "fata minune". Întotdeauna încerc să mă uit la ce e pozitiv. Am avut parte de o experienţă tragică, dar am avut şi oportunitatea unei noi şanse. Am acceptat că sunt diferită, sunt lucruri pe care nu le pot schimba şi pentru care nu sunt eu responsabilă", spune Shepherd.

La ediţia de la Tokyo, ea debutează la Jocurile Paralimpice. Sportiva concurează în probele de 100 şi 200 metri spate

Galerie foto cu Haven Shepherd 

"Îmi doresc să mă simt bine, să mă bucur de aceste momente speciale, dar vreau să le arăt oamenilor că sportivii cu dizabilităţi sunt ca toţi ceilalţi. Paralimpicii sunt sportivi de nivel înalt care fac sacrificii pentru a-şi atinge visul, exact ca orice sportiv. Vreau ca tot mai mulţi oameni aflaţi în situaţii grele să înţeleagă că e important să fie ei înşişi şi să preţuiască fiecare moment", a mai spus ea. 

Sheperd, care este, de asemenea, model a lucrat pentru firme de modă precum Tommy Hilfiger. "Atunci am realizat că nu există corpul perfect, doar o mână de oameni au acest tip de corp şi acest stil de viaţă. Dacă te uiţi în jurul tău, cu toţii avem mici umflături şi vânătăi şi suntem cu toţii imperfecţi”, a încheiat Haven Shepherd. 

Galerie foto cu Haven Shepherd 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: haven shepherd 

viewscnt
Articole similare