Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A avut dreptate Ionuţ Negoiţă să-l demită pe Mircea Rednic? Unde au ajuns să evolueze jucătorii aleşi de "Puriu" să salveze situaţia de la Dinamo

A avut dreptate Ionuţ Negoiţă să-l demită pe Mircea Rednic? Unde au ajuns să evolueze jucătorii aleşi de "Puriu" să salveze situaţia de la Dinamo

Fotbal

Comentarii

Mircea Rednic îşi începea, la 15 octombrie 2018, cel de-al patrulea mandat la cârma celor de la Dinamo. Avea să fie şi cel mai greu dintre ele, cu jucători nepregătiţi din punct de vedere fizic, salarii mici şi uneori întârziate, dar şi un finanţator "cu arici în buzunar". Practic, râul şi ramul erau împotriva antrenorului de 57 de ani, care-şi propusese să rupă norii.

Cu toate acestea, Mircea Rednic şi-a asumat rolul de "salvator", atunci când nimeni nu a avut curajul sau nebunia să o facă. A dat afară o serie de jucători aduşi în "era Bratu" şi a venit cu jucătorii săi, impresariaţi de fiica sa Luana Rednic. Şi n-au fost deloc puţini. Peste 20 de jucători s-au perindat la Dinamo în perioada octombrie 2018 - iulie 2019, când Mircea Rednic a fost îndepărtat de Ionuţ Negoiţă. Din păcate, campania de selecţie a fost una dezastruoasă. Mulţi dintre aceşti jucători "plutesc în neantul ligilor inferioare", iar alţii nu şi-au găsit echipe nici după luni de zile de la reziliere. Iată pe unde au ajuns jucătorii aduşi de Mircea şi Luana Rednic.

TRANSFERURI REUŞITE: 3

Singurii jucători care au reuşit să-şi câştige statutul de "câine" cu adevărat sunt Linas Klimavicius (fundaş central, 29 de ani), Ioan Filip (mijlocaş defensiv, 29 de ani) şi Mattia Montini (atacant, 26 de ani). Klimavicius este cotat la 600.000 de euro şi a fost în lotul Lituaniei pentru partida cu Portugalia, din preliminariile EURO 2020; Experienţa lui Ioan Filip oferă siguranţă la mijlocul terenului, fiind un plus pentru Dinamo; Mattia Montini este de departe cea mai strălucitoare găselniţă a lui Mircea Rednic. Italianul cotat la 1 milion de euro a ajuns rapid în sufletul fanilor dinamovişti prin devotamentul şi spiritul de sacrificiu depuse în slujba culorilor alb-roşii. Montini are 15 goluri în 29 de jocuri pentru Dinamo, fiind unul dintre cei mai prolifici atacanţi ai câinilor din ultimii ani.

TRANSFERURI EŞUATE: 20

Sean McDermott (portar, 25 de ani) - după ce s-au chinuit câteva săptămâni să-l transfere, irlandezul a cerut rezilierea contractului. Jucase doar trei meciuri pentru Dinamo. Nu se ştie exact ce a produs această ruptură: evoluţiile sale, contractul măricel sau faptul că nu s-a adaptat în România. S-a întors la ultimul club unde evoluase înainte de Dinamo, la Kristiansund, locul 6 în prima ligă din Norvegia. Cota sa de piaţă este 500.000 de euro.

Damien Dussaut (fundaş dreapta, 24 de ani) - ca mulţi dintre cei aduşi, Mircea Rednic îl cunoştea pe jucătorul francez din perioada în care antrena în Belgia. Dussaut a fost transferat cu mari speranţe, însă s-a "rupt" imediat cum a fost transferat. S-a sugerat atunci ruperea contractului, însă Mircea Rednic i-a mai acordat o şansă. A jucat 10 meciuri în play-out, în care a oferit o singură pasă de gol. Francezul semnase cu Dinamo pentru 2 ani şi jumătate, însă avea inclusă şi clauza prin care contractul i se poate desface dacă nu confirmă aşteptările. Aşa că Mircea Rednic a preferat să renunţe la serviciile sale. Din luna iulie, jucătorul cotat la 400.000 de euro este liber de contract.

Naser Aliji (fundaş stânga, 25 de ani) - albanezul era văzut ca jucătorul perfect din flancul stâng al apărării dinamoviste. Avea 11 prezenţe la naţionala ţării sale, şi jucase pentru echipe precum Basel, Kaiserslautern sau Virtus Entella. A jucat 16 meciuri pentru Dinamo, pentru care a oferit doar o pasă de gol, iar gruparea din "Ştefan cel Mare" a considerat că este prea puţin. I s-a reziliat contractul în această vară. În acest moment, evoluează pentru gruparea din Ungaria, Honved Budapesta. Cota sa de piaţă este de 500.000 de euro.

Jordan Mustoe (fundaş stânga, 28 de ani) - a ajuns la Dinamo în ianuarie, iar în martie era deja "istorie". Englezul a bifat trei prezenţe pentru "câini", însă n-a supravieţuit sitei care a cernut lotul dinamoviştilor. Din luna martie, Mustoe este liber de contract.

Mamoutou N’Diaye (mijlocaş defensiv, 28 de ani) - jucătorul, care are 10 prezenţe pentru statul Mali, este persoană non-grata la Dinamo, în acest moment, deoarece refuză rezilierea contractului. Fotbalistul cotat la 450.000 de euro a cerut să rămână la club până îşi găseşte altă echipă. Fapt ce nu s-a întâmplat nici în această perioadă de transferuri. Mijlocaşul mai are un an de contract cu Dinamo, are un salariu de 5.000 de euro, iar fanii dinamovişti în cer la prima echipă.

Kevin Krans (mijlocaş, 26 de ani) - jucătorul francez a fost alături de Dinamo în cantonamentul din Antalya, acolo unde Mircea Rednic s-a convins că n-are valoarea necesară. În acest moment, Krans evoluează pentru formaţia de LIGA A TREIA din Norvegia, Kvik Halden.

Rachid Ait-Aitmane (mijlocaş defensiv, 26 de ani) - algerianul a rezistat la Dinamo din luna noiembrie 2018, până în mai 2019, evoluţiile sale fiind unele modeste. Mircea Rednic îşi punea mari speranţe în el, tocmai de aceea îi promisese şi o mărire de salariu, care n-a mai venit. În schimb, i s-a pus pe masă rezilierea. În 12 meciuri, mijlocaşul a oferit doar o pasă de gol - prea puţin pentru un jucător cu 26 de meciuri în La Liga, la Sporting Gijon. În acest moment, Ait-Atmane joacă în prima ligă din Tunisia, la CS Sfaxien. Cota sa de piaţă este de 450.000 de euro.

Simon Zenke (extremă dreapta, 30 de ani) - era al treilea transfer reuşit de Mircea Rednic, la venirea sa la Dinamo, din luna octombrie. Nigerianul a reuşit să scape de kilogramele în plus şi să devină titular în flancul drept al atacului dinamovist. Cifrele sale sunt unele de fundaş, mai degrabă: 22 de partide, un gol şi trei pase de gol. Din nou, prea puţin pentru orice club cu pretenţii din lume. Înlocuirea lui Mircea Rednic cu Eugen Neagoe i-a fost "fatală" lui Zenke. Şi-a reziliat contractul în luna iulie, iar de atunci, nigerianul nu şi-a găsit echipă. Cota sa de piaţă este 350.000 de euro.

Reda Jaadi (extremă stânga, 23 de ani) - marocanul este printre puţinii jucători pentru care Ionuţ Negoiţă şi-a călcat pe orgolii şi a plătit bani la transfer. Undeva la 50.000 de euro celor de la Royal Antwerp. Doar şase luni a jucat Reda la Dinamo, timp în care s-a făcut remarcat ...doar cu faptul că s-a îndrăgostit de o româncă. După 14 meciuri şi un gol marcat la Dinamo, Reda a fost exilat de Eugen Neagoe la echipa secundă, iar apoi şi-a reziliat contractul. În acest momenrt, Reda joacă pentru FUS Rabat, din Maroc. Cota sa de piaţă ete de 450.000 de euro.

Athanasios Papazoglou (atacant, 30 de ani) - situaţia grecului a fost una bizară. Acesta era un om pe care Dinamo ar fi vrut să se bazeze şi sezonul viitor, însă acesta a "trădat" haita. Conducerea l-a acuzat pe Papazoglou de faptul că şi-a sfătuit un conaţional, Giannis Maniatis, să nu vină la Dinamo, fiindcă situaţia nu este tocmai roz, iar fanii sunt periculoşi. Papazoglou nu a recunoscut gestul. Chiar şi-aşa, Dinamo i-a reziliat contractul. Acesta a rămas în România, la FC Voluntari. Cota sa de piaţă este de 500.000 de euro.

Alexander Christovao (atacant, 25 de ani) - 6 luni a rezistat şi angolezul. Venit cu probleme de greutate, staff-ul câinilor a muncit serios să-l aducă în paramentri decenţi. A bifat prezenţe în 9 partide din play-off, însă tot ce a reuşit a fost o pasă de gol. În vară, Dinamo i-a rupt contractul, şi nici până acum nu şi-a găsit angajament.

Nabil Jaadi (mijlocaş, 23 de ani) - adus de Mircea Rednic în luna februarie a acestui an, la cererea fratelui mai valoros (teoretic), Reda, marocanul a prins doar 54 de minute în Liga l, destul cât să-l facă pe "Puriu" să regrete alegerea făcută. În luna august şi-a reziliat contractul cu Dinamo, iar acum este liber de contract.

Facundo Mallo (fundaş, 24 de ani) - a fost transferat în luna aprilie a anului 2019, iar în iulie i-a fost reziliat contractul. A jucat doar 3 meciuri în Liga l pentru Dinamo, iar acum, argentinianul evoluează pentru Rapid Bucureşti, în Liga a ll-a. Cota sa de piaţă este de 200.000 de euro.

Elvis Kabashi (mijlocaş, 25 de ani) - a fost adus în luna aprilie a anului 2019, şi îndepărtat în luna iulie a aceluiaşi an, odată cu plecarea lui Mircea Rednic. În acest moment, albanezul joacă în Liga a lll-a din Italia, la Renate.

Ziggy Gordon (fundaş, 26 de ani) - era anunţat cu mare fast de Mircea Rednic, însă totul s-a năruit în momentul în care acesta a fost demis. Dinamo era obligată să achite către Hamilton o sumă modică în schimbul scoţianul, însă Negoiţă n-a crezut de cuviinţă că este necesar. Aşa că precontractul a fost rupt, iar în momentul actual, Ziggy Gordon joacă în prima ligă din Australia, la Central Coast. Cota sa de piaţă este 250.000 de euro.

Gregory Tade (atacant, 33 de ani) - a fost adus în luna noiembrie a anului 2018, fiind dat afară peste două luni, în ianuarie 2019. A ajuns la club, direct accidentat. Din momentul în care a încheiat conturile cu Dinamo, francezul nu şi-a mai găsit angajament.

Abdel Diarra, Andy Kawaya şi Lorenzo Gonnelli sunt trei jucători care erau "ca şi transferaţi la Dinamo". Primii doi au şi efectuat antrenamente la Dinamo, fără să apară în vreun meci oficial. În acest moment Andy Kawaya (mijlocaş, 23 de ani) joacă la Cultural Leonesa, în Liga a lll-a din Spania, în timp ce Abdel Diarra joacă în Liga a ll-a din Suedia, la Syrianska. Lorenzo Gonelli (fundaş, 26 de ani) a făcut vizita medicală la Dinamo, însă n-a fost lăsat de cei de la Livorno să ajungă la Dinamo. Acum este rezervă în Liga a ll-a din Italia, tot la Livorno.

Parfait Mandanda (portar, 29 de ani) - portarul a fost lăsat să se întoarcă la Charleroi, în prima ligă din Belgia, acolo unde face "tuşa". Nu se ridică la nivelul la nivelul fratelui său, Steve Mandanda, de la Olympique Marseille.

Motivele pentru care Mircea Rednic a fost îndepărtat de la Dinamo

Patronul dinamoviştilor l-a mandat pe omul său de încredere, Bogdan Bălănescu, să-i activeze clauza din contract lui Mircea Rednic prin care acesta putea fi demis în lipsa neîndeplinirii obiectivului, locurile 1-7. Şi fiindcă Dinamo a terminat pe locul 9, Ionuţ Negoiţă a considerat munca lui Mircea Rednic a fost una insuficientă. În plus, multitudinea de jucători plimbaţi între Săftica şi Ştefan cel Mare a reprezentat un alt factor care l-a deranjat pe Negoiţă, mai ales că "Puriul" îi cerea frecvent un buget considerabil de transferuri. Negoiţă l-a refuzat de fiecare dată, pe modeul "Descurcă-te, eşti băiat mare!". Un alt treilea argument, şi poate cel mai deranjat pentru şefull lui Dinamo, a fost faptul că Mircea Rednic şi-a câştigat toată simpatia suporterilor, după ce adus bani de acasă pentru a rezolva transferuri şi a oferi prime. Automat, dragostea fanilor pentru Mircea Rednic s-a întors ca un bumerang împotriva lui Ionuţ Negoiţă, întâmpinat cu ostilitate de fani la fiecare pas.  

Cum zilele lui Ionuţ Negoiţă, ca şef cu puteri depline la Dinamo, sunt numărate, nu ar fi exclus ca Mircea Rednic să se întoarcă la Dinamo. Totul depinde de cum se descurcă actualul antrenor al celor de la Dinamo, Dusan Uhrin Jr., dar şi cu ce viziune preia clubul viitorul patron, care se presupune a fi Claudiu Florică. Dincolo de campania eşuată de achiziţii 

 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare