Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, iar acum a ajuns şofer! "Aşa e viaţa!" Ce salariu încasează fostul fotbalist

A câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, iar acum a ajuns şofer! "Aşa e viaţa!" Ce salariu încasează fostul fotbalist

Fotbal

Comentarii

Steaua a inaugurat stadionul din Ghencea, miercuri, în compania sârbilor de la OFK Belgrad, scor 6-0.

În cadrul evenimentului a fost retras şi legendarul număr 7, purtat de Marius Lăcătuş. La inaugurarea din Ghencea a fost prezent şi Constantin Pistol (54 de ani), câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986.

Potrivit GSP, fostul jucător a ajuns acum şofer şi încasează un salariu de peste 2 mii de lei, pe lună. Imediat după festivitatea din Ghencea, fostul mijlocaş a plecat spre locuinţa lui, de la Piteşti, unde lucreză ca şofer şi distribuie marfă.

Fostul jucător lucreză la această firmă din 2000 şi transportă marfă la magazinele din oraş, iar uneori face curse în afara localităţii. El a vorbit sincer despre viaţa pe care o are acum şi a dezvăluit că încasează un salariu de peste 2200 de lei, pe lună. 

"Mereu va fi o plăcere să ne revedem!"

"A fost ceva de vis miercuri seară! Bine că am putut să ajung la sărbătoarea din Ghencea. Totul a fost la superlativ. S-au purtat frumos cu noi, am revăzut vechii colegi, stadionul e o bijuterie, fanii ne-au aplaudat. E frumos că lumea nu ne-a uitat. Acolo, pe podium, în mijlocul stadionului, apoi făcând acel tur cu echipa, cu Cupa Campionilor, m-am simţit iar ca la Sevilla!

Eu n-am fost un jucător aşa de important al acelei echipe, aveam doar 18 ani, unde să joc eu cu asemenea fotbalişti?! Dar am fost în lot, am mai intrat, am amintiri unice, pe care nu poate să mi le ia nimeni, niciodată!

Am foşti colegi şi prieteni celebri, care au rămas la fel de modeşti, chiar dacă unii s-au împlinit profesional sau financiar. Mereu va fi o plăcere să ne revedem! Şi pentru asta, sunt bogat, chiar dacă sunt doar un simplu şofer acum", a declarat Constantin Pistol.

El a plecat repede de la stadion, deoarece a doua zi, la ora 08:00, trebuia să fie prezent la locul de muncă. Pistol a fost cel mai tânăr jucător al lotului Stelei din 1986 şi a povestit cum s-a apucat de antrenorat. 

"Abia am ajuns acasă, pe la 1:00 noaptea. Pe autostradă, Loganul meu a început să facă figuri, mi s-a stricat cutia de viteze, nu mai intra într-a 5-a. Nici nu ştiu cum am mers până la Piteşti. Dimineaţă, când m-am dus la muncă, patronul m-a felicitat de faţă cu toţi colegii, le-a spus să fie mândri că lucrez acolo. Chiar mi-a zis că trebuia să fi venit şi cu medalia, s-o vadă şi ei. Se uitaseră oricum la televizor, mi-au arătat imagini cu mine, cu noi. Apoi, gata! La treabă! Aşa e viaţa!

"Am încercat ca antrenor, aici, la Bascov, ca secund al lui Sabin Ciurea. Dar după câteva etape, ne-au demis, din cauza rezultatelor. Şi mi-am dat seama că antrenor te faci ca să ajungi la echipe mari, nu aşa. Nu era de mine antrenoratul. Aşa că, decât să stau mereu cu emoţii, cu grija că azi sunt antrenor şi mâine nu mai sunt, am preferat să mă apuc de altceva. Aşa am ajuns şofer la distribuţie marfă!", a spus Pistol. 

Fostul jucător al Stelei a spus că este apreciat de foştii colegi, pentru că lucrează, şi a dezvăluit că are o relaţie bună cu Mihail Majearu. 

"Nu mi-e ruşine că muncesc!"

"Nu mi-e ruşine că muncesc. De câte ori ne întâlneam, noi, cei de la Steaua, pe la Cheile Grădiştei, mulţi dintre foştii colegi mă admirau că lucrez. Gata, fotbalul a fost! Ne mai vedem la câte o sărbătoare, glumim, ne amintim, dar viaţa merge înainte. Eram prieten cu toţi, chiar dacă eram prâslea.

Acum, ţin mai mult legătura cu Miţi Majearu. Câte năzbâtii mai făceam împreună! Era haios rău. Şi acum, la serbare, cum m-a văzut, m-a întrebat la caterincă, «N-ai adus şi tu o ladă de ceva, că tu mai cari d-astea?!». M-a pufnit râsul, ca pe vremuri!", a încheiat Constantin Pistol.

Constantin Pistol, fost jucător în vârstă de 54 de ani, a evoluat în 14 partide pentru Steaua şi a marcat un gol. În total, el a adunat 149 de meciuri în Liga 1 şi a înscris 19 goluri. 

Afla mai multe despre: constantin pistol-steaua 1986- ghencea 

viewscnt
Articole similare