Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A câştigat trofee cu CFR Cluj, însă nu-i iartă pe şefii din Gruia. Acuze dure lansate de Toni Conceicao: "Nu puteam să accept intervenţii la echipă"

A câştigat trofee cu CFR Cluj, însă nu-i iartă pe şefii din Gruia. Acuze dure lansate de Toni Conceicao: "Nu puteam să accept intervenţii la echipă"

CFR Cluj

Comentarii

Antrenorul portughez Antonio Conceicao este unul dintre cei mai de succes tehnicieni străini care au antrenat vreodată în România. Cu toate acestea, ultima aventură în ţara noastră i-a lăsat un gust amar lusitanului, după cum acest povesteşte pentru presa din ţara sa natală.

Antonio Conceicao (58) a fost un jucător bun pentru campionatul din Portugalia. Fostul fundaş dreapta a evoluat ani buni la Braga, apoi s-a transferat la FC Porto, însă problemele de sănătate l-au determinat să se retragă din activitate la doar 29 de ani. A bifat şi o prezenţă pentru naţionala de seniori a Portugaliei, într-o partidă amicală disputată în 1988 împotriva Suediei şi terminată la egalitate, 0-0.

După retragere, şi-a încercat norocul în futsal, iar la opt ani distanţă s-a apucat de antrenorat. Prima sa echipă pe care a pregătit-o a fost echipa secundă de la Braga. Până să ajungă în România, Toni le mai antrenase pe Naval, Estrela Amadora, Vitoria Setubal şi Trofense.

A ajuns la CFR Cluj în 2009, an în care a a cucerit Cupa României, Supercupa României şi a adunat puncte în grupele Europa League. Nu câte şi-ar fi dorit conducerea clujeană, aşa că după şapte luni (aprilie-noiembrie) a fost îndepărtat prima oară. La finalul aceluis sezon, CFR Cluj câştiga al doilea titlu de campioană din istorie.

Până la al doilea descălecat, Conceicao a mai antrenat alte două echipe din România, pe FC Braşov şi Astra Ploieşti. În plus, a mai pregătit pe Belenenses, Braga B, Moreirense, Olhansense în Portugalia şi pe Al-Faisaly în Arabia Saudită.

Pe 8 decembrie 2015 era instalat  pentru a doua oară la CFR Cluj. Rămâne doar până în vară, 23 de meciuri, şi reuşte să cucerească din nou Cupa României. În acel sezon, Astra lui Şumudică cucereşte primul ei titlu din istorie.

Urmează un periplu prin Cipru, la Nea Salamina, şi în Portugalia, la Penafiel, şi pe 26 iulie 2018 ajunge din nou la CFR Cluj. Pentru a treia oară. În luna februarie a anului 2019, când CFR Cluj era lider, Toni Conceicao a fost demis de conducere. La finalul acelui sezon, cu Dan Petrescu pe bancă, CFR Cluj câştiga un nou titlu de campioană.

A câştigat trofee cu CFR Cluj, însă nu-i iartă pe şefii din Gruia. Acuze dure lansate de Toni Conceicao: "Nu puteam să accept intervenţii la echipă"

Zilele aceastea, Toni Conceicao a acordat un interviu în presa din Portugalia în care explicat cum s-a produs ultima ruptură dintre el şi CFR Cluj. În plus, acesta îşi asumă meritele pentru cele două titluri cucerite de CFR Cluj, în 2010 şi 2019, sezoane a căror piatră de temelie a fost pusă chiar de el. Toni lasă de înţeles că plecarea sa de la CFR Cluj a survenit în urma repetatelor intervenţii la echipă ale oficialilor. Cel pe care îl indică ca fiind direct responsabil pentru demiterea sa este preşedintele clubului, Marian Copilu. 

"În România, am câştigat tot ce se putea ca antrenor: două campionate, trei Cupe şi o Supercupă. Este o ţară în care mi-a plăcut să trăiesc, chiar dacă mentalitatea nu este întotdeauna cea mai corectă. Acest lucru dă naştere la situaţii bizare. (Te referi la ultima plecare de la Cluj?). Ca exemplu, da. Eu şi staff-ul meu am fost concediaţi când echipa era pe primul loc în campionat. Asemenea lucruri nu sunt normale. Pot să mărturisesc că, cu o săptămână înainte de această întâmplare, preşedintele clubului ne-a sunat şi ne-a spus că vrea să mai continuăm şi pe următorii cinci ani. (Ce spune un preşedinte atunci când vrea să concedieze un antrenor care este lider în campionat?) Inventează ceva, cu siguranţă. După ceva timp, preşedintele celor de la Cluj m-a sunat şi mi-a spus că a greşit că a renunţat la noi. Oamenii mă cunosc ca antrenor, cred că am deja o cariera destul de lungă, care vorbeşte de la sine. Nu pot să accept să apară intervenţii în activitatea tehnică a echipei, apăr independenţa şi libertatea. Nu pot să ţin partea deciziilor cu care nu sunt de acord. N-am făcut-o şi nu o voi face niciodată", a declarat Conceicao, în interviul acordat pentru TVI24.

Afla mai multe despre: fotbalantonio conceicao 

viewscnt
Articole similare