Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A crezut că a semnat, CFR Cluj a renunţat la el! E incredibil în ce situaţie a ajuns fotbalistul pe care l-a luat gura pe dinainte

A crezut că a semnat, CFR Cluj a renunţat la el! E incredibil în ce situaţie a ajuns fotbalistul pe care l-a luat gura pe dinainte

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a avut mai mulţi fotbalişti în probe anul trecut, dar nu toţi au demonstrat că merită păstraţi. Printre ei se numără şi ghanezul Mumuni Shafiu (25 de ani), care s-a lăudat că va fi transferat de campioana României. La un an de la probele din Gruia, atacantul a ajuns să semneze în prima ligă din Irak.

Mumuni Shafiu s-a visat la CFR Cluj, dar a ajuns în Irak

Un caz ciudat a avut loc în urmă cu un an, atunci când Mumuni Shafiu, atacant care îşi dorea să plece cu orice preţ de la Ashanti Gold, echipă din ţara natală, a anunţat că e ca şi transferat de CFR Cluj. 

"Este adevărat că am fost în România, într-un stagiu de pregătire la CFR Cluj, alături de alţi fotbalişti din Argentina şi Paraguay. Totul a mers fără probleme, dar federaţia lor a suspendat campionatul în săptămâna în care trebuia să completez actele, din cauza pandemiei de Coronavirus. Preşedintele clubului a sunat ieri şi a dat asigurări că mă va chema să semnez când va fi reluat campionatul", a explicat jucătorul african, pentru Kumasi FM, în urmă cu un an. 

În anul care a urmat, Mumuni Shafiu nu a avut parte de cea mai bună parte a carierei. Atacantul a semnat cu US Monastir, din Tunisia, dar a fost pus pe liber doar după câteva luni, iar acum a ajuns la un nivel inferior. 

La 25 de ani, ghanezul care visa să joace cu CFR Cluj în competiţiile europene a ajuns în Irak. Conform Ghanaweb.com, Mumuni Shafiu a semnat pe un an cu Erbil SC, echipă care se află pe locul 12 în campionat, cu 26 de puncte. 

Fostul jucător de la Arsenal l-a dat de gol pe atacant în legătură cu CFR Cluj

În vreme ce fotbalistul susţinea că va ajunge la CFR Cluj atunci când Liga 1 se va relua, Emmanuel Frimpong, fostul fotbalist de la Arsenal, afirma că ghanezul a picat probele. 

De altfel, plecarea lui Shafiu de la echipa din ţara natală a fost grăbită şi de declaraţia şi decizia atacantului, care era sigur că va marca goluri pentru CFR Cluj: "Shafiu a plecat de trei ori în probe, a picat de fiecare dată. Speram să semneze un nou acord, dar a declarat public că ar juca pentru Kotoko. Pentru mine, nu văd nimic în neregulă, dar el nu mai face parte din planurile noastre. Îmbătrâneşte şi suntem hotărâţi să scăpăm de jucătorii mai în vârstă pentru a construi o echipă câştigătoare", a declarat directorul executiv al clubului, Ashanti Gold, Emmanuel Frimpong, în septembrie 2020. 

În acest sezon, CFR Cluj e pe locul secund în Liga 1, cu 63 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul FCSB. 

Campioana României a pătruns în grupele Europa League, în acest sezon, şi a fost aproape de calificarea în 16-imi. 

Afla mai multe despre: cfr clujcfr cluj mumuni shafiumumuni shafiucfr cluj irakmumuni shafiu irak 

viewscnt
Articole similare