Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A devenit antrenor la vârsta de 20 de ani, iar acum face senzaţie în La Liga! Diego Martinez, antrenorul miracol al Granadei

A devenit antrenor la vârsta de 20 de ani, iar acum face senzaţie în La Liga! Diego Martinez, antrenorul miracol al Granadei

La Liga

Comentarii

Diego Martinez Penas este unul dintre antrenorii la modă din fotbalul spaniol. Tehnicianul Granadei a devenit extrem de apreciat pentru fotbalul practicat de echipa sa.

La vârsta de 20 de ani, Diego Martinez s-a lăsat de o carieră de fotbalist care începuse undeva în jurul vârstei de 10 ani. Născut la Vigo (Galicia), Diego a început fotbalul în 1990 la juniorii Celtei, pentru ca apoi să treacă la Cadiz. A realizat rapid că nu va ajunge un mare fotbalist şi a devenit pasionat de tot ceea ce înseamnă antrenorat.

Cine este Diego Martinez, antrenorul miracol al Granadei

"La 20 de ani am preluat o grupă de copii. Eram încă fotbalist la Imperio Albolote, iar în timpul meu liber antrenam la juniori. Nu câştigat niciun ban, dar o făceam cu pasiunea unui om remunerat cu 1 milion de dolari pe an" îşi aminteşte actualul antrenor al Granadei. S-a retras din semi cariera de fotbalist în acel an şi a căutat să studieze şi să imbrăţişeze noi provocări.

A devenit antrenor secund în 2005 la Arenas Armilla, apoi în 2007, a preluat prima echipă ca antrenor principal. Avea 27 de ani şi a fost instalat pe banca tehnică a celor de la Motril, grupare din liga a treia spaniolă. A fost remarcat imediat de Sevilla, iar după aproximativ un an şi jumătate s-a alăturat clubului andaluz, preluând Sevilla C, una dintre echipele de juniori ale clubului. A rămas în club până în 2017, antrenând atât la juniori, cât şi la Sevilla B, pentru ca apoi să accepte provocarea de a antrena Osasuna Pamplona.

La Granada a fost numit în 2018, iar sezonul în Segunda Division a fost senzaţional. Numit în iunie cu obiectiv clar "promovarea în La Liga", Diego Martinez a condus-o pe Granada către promovare şi mai apoi către cel mai bun start din istoria clubului: 20 de puncte în primele 10 meciuri de La Liga.

De când a preluat-o pe Granada, Martinez a pierdut doar 13 meciuri, iar în 57 de partide sustinute ca antrenor a încasat doar 48 de goluri. Este considerat unul dintre antrenorii la modă din Spania, iar numele său a fost deja vehiculat ca viitor antrenor al Valenciei, ceea ce probabil că ar părea un pas firesc în cariera unui antrenor încă extrem de tânar. Martinez este însă sigur că experienţa sa la Granada nu s-a încheiat. Cel puţin, pentru moment.

Afla mai multe despre: diego martinezgranadala liga 

viewscnt
Articole similare