Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A devenit o obişnuinţă: Atletico joacă finale europene din doi în doi ani. Cum s-au descurcat madrilenii în cele patru finale din ultimele opt sezoane

A devenit o obişnuinţă: Atletico joacă finale europene din doi în doi ani. Cum s-au descurcat madrilenii în cele patru finale din ultimele opt sezoane

UEFA Europa League

Comentarii

Ultimii ani în cupele europene au adus o nouă regulă: în anii pari, Atletico joacă într-o finală de cupă europeană. Totul a început în 2010: conduşi pe atunci de Quique Sanchez Flores, madrilenii câştigau în prelungiri cu Fulham cu 2-1. Niciun jucător nu a mai rămas din acea echipă.

2 ani mai tarziu, cu alt antrenor si cativa jucatori in plus, Atletico nu a avut emotii in finala spaniola de la Bucuresti contra lui Bilbao – a fost 3-0 pentru madrileni cu un Falcao senzational.

2014 a fost anul in care trupa lui Simeone a crescut nivelul – in ultimul act al Ligii Campionilor, la Lisabona, Realul i-a fost adversara. Si putea fi o poveste frumoasa – Atletico a condus pana la ultima faza a meciului cand Sergio Ramos a egalat cu unul din cele mai importante goluri ale carierei. Partida a intrat in prelungiri dar a fost prea mult pentru Atletico – Realul s-a distrat si s-a impus cu 4-1.

Dupa alti 2 ani, Atletico a avut sansa revansei. Pe San Siro, a fost din nou o finala a orasului Madrid. Sergio Ramos a marcat din nou, doar ca Atletico a fost echipa care a egalat. Partida a trecut si de prelungiri si a ajuns la lovituri de departajare. Juanfran a fost veriga slaba a lui Simeone iar Realul a pus din nou mana pe trofeu.

Acum, in 2018, Atletico s-a intors in ultimul act al Europa League. Daca va castiga, o va egala pe Sevilla ca numar de trofee de cand competitia si-a schimbat numele.

Afla mai multe despre: atletico madrideuropa leaguefulhamquique sanchez floresfalcao 

viewscnt
Articole similare