Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A distrus visul românilor, iar acum răsuceşte cuţitul în rană: ”Am o barcă pe care am numit-o Timofte!”

A distrus visul românilor, iar acum răsuceşte cuţitul în rană: ”Am o barcă pe care am numit-o Timofte!”
Comentarii

Patrick Joseph Bonner a scris istorie pentru Celtic Glasgow şi pentru naţionala Irlandei. Românii nu-şi amintesc însă cu prea multă plăcere de el.

Packie Bonner (58 de ani), cunoscutul portar al Irlandei din 1990, a fost prezent astăzi la Mogoşoaia la cel de-al patrulea modul al cursurilor de portari organizat de FRF şi UEFA.

Bonner a fost portarul titular al naţionalei Irlandei în partida contra României de la Copa del Mondo din 1990 şi omul care a apărat penalty-ul executat de Daniel Timofte: ”Îmi amintesc de o echipă foarte bună în 1990. Am avut o perioadă frumoasă, care mi-a schimbat un pic viaţa, pentru că am jucat împotriva voastră pentru a ajunge în sferturi. Iar rezultatul a fost de partea noastră atunci” îşi aminteşte Bonner.

Pentru Irlanda, calificarea în faţa României în optimile Cupei Mondiale a reprezentat o bornă istorică, iar Patrick Bonner, legendarul portar al lui Celtic recunoaşte: ”A fost un reper istoric pentru noi, mai ales că apoi am jucat împotriva Italiei în sferturi, ceea ce a fost incredibil. A fost prima noastă Cupă Mondială, meciuri importante pentru o naţiune mică, care ajungea apoi în sfemifinale. Nu am mai reuşit-o de atunci” mai spune Bonner.

Daniel Timofte, unul dintre cei mai talentaţi jucători români din anii 90 a ratat atunci lovitura decisivă, în faţa unui portar extraordinar, printre cei mai bine cotaţi din fotbalul britanic la acea vreme: ”Domnul Timofte a devenit o persoană foarte cunoscută în Irlanda. Toată lumea îl ştie pentru că a rata acel penalty. La fel cum probabil toată lumea îl ştie pe Packie Bonner aici la voi în România pentru că am apărat acel penalty” spune fostul mare portar irlandez care recunoaşte că a mai discutat cu Timofte de-alungul timpului, ba chiar face o dezvăluire incredibilă: ”Am discutat la telefon şi mi-a făcut mare plăcere să vorbim. A fost o discuţie amuzantă, l-am şi întrebat cum s-a simţit când se îndrepta către minge la acel penalty şi mi-a spus că s-a răzgândit în ultimul moment, pentru că cineva i-ar fi spus că sunt mai lent când plonjez spre dreapta. S-a răzgândit, iar eu am apărat. Am discutat şi despre ce s-a întâmplat după acel meci. Parcă mi-a spus că are un bar numit Penalty, iar eu am o barcă numită Timofte. Nu aş putea spune că era un iaht. Cu siguranţă nu era un iaht, era o barca pentru clasa muncitoare. Am avut de reparat la ea... era la reparat, pentru că era o barcă veche, iar în ziua acelui meci tocmai o terminaseră. Prietenii şi fratele meu au terminat treaba, apoi au mers să vadă penaltiurile, iar apoi s-au dus să bea wiskey. Cineva a intrebat, cum ar trebui să numim această barcă? Au spus că poate fi un singur nume, Timofte” a explicat legendarul portar irlandez.

Lupescu despre Bonner: ”După ce ca mi-a scos 3000 de dolari buzunar, l-am mai şi plătit pe urmă”

Bonner a lucrat la UEFA cu Ionut Lupescu. De fapt, fostul mare internaţional român mărturisea în cadrul emisiunii Top Interviuri cu Alexandru Săbău de la Telekom Sport că Pat Bonner i-a fost subaltern: ”Paradoxul e ca Packie Bonner portarul care a aparat acel penalty, lucrează pentru mine acum si colaboram foare mult împreună. Îţi dai seama, Packie după ce ca mi-ai scos banii din buzunar vreo 3 mii de dolari prima acum te şi plătesc pentru asta. E un tip fantastic” mărturisea Lupescu.

”Cu domnul Lupescu, cu care am lucrat la UEFA, împreună am rememorat această poveste de foarte multe ori” povesteşte şi Patrick Bonner. 

Afla mai multe despre: patrick bonnerdaniel timofteionuţ lupescu 

viewscnt
Articole similare