Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A fost anunţat staff-ul complet al naţionalei României de rugby! Cine îl va ajuta pe principalul Thomas Lievremont

A fost anunţat staff-ul complet al naţionalei României de rugby! Cine îl va ajuta pe principalul Thomas Lievremont

Rugby

Comentarii

Nationala de seniori a Romaniei are din luna septembrie un nou antrenor principal, pe francezul Thomas Lièvremont. Acesta l-a urmat in postura de antrenor principal al Romaniei pe galezul Lynn Howells, cel care i-a pregatit pe Stejari intre februarie 2012 si martie 2018, demisionand in luna martie a acestui an. Lièvremont a mai colaborat cu Stejarii pentru doua din meciurile din Rugby Europe Championship, din luna martie, cu Rusia si cu Belgia, ca antrenor specialist al marginii si a coordonat pregatirea Romaniei A, in luna iunie, pentru meciurile de pregatire cu England Counties.

In aceste zile, a fost definitivat staff-ul complet care va pregati echipa nationala de seniori, lui Lièvremont care este antrenorul de inaintare si de atac, dar si managerul tututor loturilor de rugby XV, alaturandu-i-se Danie de Villiers, in postura de antrenor de treisferturi si de aparare si Danut Dumbrava, antrenor skills. De Villiers este din luna aprilie a acestui an director tehnic la rugby 7 al Federatiei Romane de Rugby, Romania 7's reusind in acest an sa promoveze in elita continentala, in Grand Prix Series. Acesta a mai antrenat in Romania pe RCM Timisoara si pe CSM Bucuresti si a pregatit Romania U20 pentru World Rugby U20 Trophy. In varsta de 37 de ani, Danut Dumbrava este cel mai tanar component al staff-ului tehnic. Antrenor in prezent al echipei CSA Steaua, liderul la zi al SuperLigii CEC Bank, acesta este fost international cu 73 de selectii pentru Romania, cu care a evoluat la patru editii ale Cupei Mondiale (2003, 2007, 2011 si 2015).

Preparatorul fizic principal al Stejarilor va fi Olivier Rieg, acesta pregatindu-i pe jucatorii romani si in ultimii ani, el urmand sa fie ajutat de catre James de Lacey.

Primul meci pe care Romania il va disputa cu noul staff va fi partida de mentinere in Rugby Europe Championship, impotriva Portugaliei, care va avea loc pe 10 noiembrie, pe Arena Zimbrilor, la Baia Mare, de la ora 14:00.

Stejarii vor mai avea in luna noiembrie si doua meciuri test World Rugby, pe 17 noiembrie cu Statele Unite ale Americii si pe 24 noiembrie cu Uruguay, ambele partide urmand sa aiba loc la Bucuresti, pe terenul de rugby din Complexul Ghencea, de la ora 14:00.

Afla mai multe despre: romaniastaffnationalarugby,  

viewscnt
Articole similare