Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„A fost decizia corectă!” Ştefan Radu nu regretă că s-a îndepărtat de România: „Lazio este echipa mea naţională”

„A fost decizia corectă!” Ştefan Radu nu regretă că s-a îndepărtat de România: „Lazio este echipa mea naţională”

Serie A

Comentarii

Ştefan Radu (34 de ani) şi-a anunţat în 2013 retragerea de la naţionala României şi de atunci s-a produs o distanţare între fundaş şi fotbalul românesc.

Radu Ştefan a evoluat în 14 meciuri pentru prima reprezentativă a României, ultimul pe 22 martie 2013, 2-2 cu Ungaria, când a fost integralist.

La doar câteva săptămâni distanţă, fundaşul lui Lazio anunţa public că nu va mai veni la echipa naţională, iar motivul vehiculat a fost un presupus conflict, sau cel puţin relaţii mai reci, cu selecţionerul de atunci, Victor Piţurcă.

În ultimii ani, membrii Federaţiei Române de Fotbal sau selecţionerii Cosmin Contra şi Mirel Rădoi au încercat să-l convingă pe Ştefan Radu să revină asupra deciziei, însă fără succes.



Recent, Radu a acordat un interviu în presa din Italia, unde este văzut drept „erou” datorită performanţei bifate alături de Lazio: 402 prezenţe în tricoul formaţiei din Serie A.
„Lazio este echipa mea naţională, este adevărat! Din motive de sănătate am decis să mă dedic cu totul echipei mele de club. Nu regret deloc acest lucru. Cred că a fost decizia corectă”, a precizat Radu pentru lalaziosiamonoi.it.

Ce a spus despre performanţa bifată la Lazio:

Ştefan Radu a ajuns, duminică, la un total de 402 meciuri jucate pentru Lazio Roma şi a depăşit astfel, recordul lui Giuseppe Favalli.

„Nu vizam recordul, ştiam că Beppe Favalli avea 400 de jocuri, dar nu mi-am spus niciodată că trebuie să-l depăşesc. M-am gândit doar să joc meci după meci. În fotbal nu trebuie să te gândeşti să baţi recordurile, este complet diferit de normal.

Cât despre suporteri, mă cutremur când mi-aduc aminte. Sezonul trecut, Olimpico era plin meci de meci. Este un stadion foarte primitor”
, a mai spus Radu.

Jucătorul român, în vârstă de 34 de ani, este la Lazio din ianuarie 2008, când a fost transferat, mai întâi sub formă de împrumut, de la Dinamo.

Afla mai multe despre: stefan radulazionationala romaniei 

viewscnt
Articole similare