Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A fost doborât recordul IMPOSIBIL. Super performanţă realizată de un jocheu brazilian la 56 de ani

A fost doborât recordul IMPOSIBIL. Super performanţă realizată de un jocheu brazilian la 56 de ani

Alte sporturi

Comentarii

Jocheul brazilian Jorge Ricardo a câştigat cursa cu numărul 12.844 din cariera sa pe hipodromul din Rio de Janeiro, egalând astfel recordul mondial deţinut până în prezent de eternul său rival canadian, Russell Baze.

În vârstă de 56 ani, Jorge Ricardo a trecut linia de sosire cu pumnul ridicat, lansând un strigăt de bucurie, după ce a egalat recordul lui Russell Baze, un cavaler canadian stabilit în California.

"Am aşteptat mult timp şi, în final, am reuşit", a spus cu ochii în lacrimi jocheul, în momentul în care a coborât din şa.

Cei doi jochei au înregistrat fiecare cel mai mare număr de victorii decât orice alt cavaler din lume, ocupând pe rând, timp de 15 ani, primul loc pe podium, până la retragerea lui Russell Baze, în 2016.

De atunci, Jorge Ricardo a încercat să-l egaleze pe canadian, în ciuda unui corp pus la grele încercări pe parcursul anilor de curse hipice.

Duelul de 15 ani între cei doi rivali a fost întotdeauna intens. Atunci când unul dintre ei a atins recordul de 10.000 de curse câştigate, celălalt a reuşit să ajungă primul la 11.000 de victorii şi tot aşa în continuare.

"Cred că noi am fost conectaţi", a declarat Ricardo. "El trebuia să ştie câte curse am câştigat, iar eu urmăream mereu câte a câştigat el. A fost o simbioză", a mai spus brazilianul.

Cei doi nu s-au întâlnit decât în rare ocazii, una dintre acestea, mai specială, având loc în 2014, în Brazilia, încheiată cu victoria lui Ricardo.

Însă rivalitatea lor s-a transformat într-un război de uzură şi nu numai unul împotriva celuilalt, ci şi împotriva vârstei şi a accidentărilor inerente în acest sport.

"Este o meserie foarte riscantă. Luptăm împotriva propriilor noastre corpuri, iar uneori poţi fi norocos, alteori nu", a conchis Jorge Ricardo.

Jocheul brazilian trăieşte în Argentina şi intenţionează să depăşească recordul actual cu ocazia unei curse din această ţară, pentru admiratorii săi.

În condiţiile în care Russell Baze şi Jorge Ricardo sunt singurii jochei care au câştigat peste 10.000 de curse, pare puţin probabil ca cineva să poată doborî recordul lor în următorii ani.

Afla mai multe despre: hipismrecord mondialjocheu brazilianimposibilbraziliancanadianhipodrom 

viewscnt
Articole similare