Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A fost la Freiburg, a semnat cu FCSB şi i-a uimit pe francezi: ”E cel mai tânăr marcator din Europa”

A fost la Freiburg, a semnat cu FCSB şi i-a uimit pe francezi: ”E cel mai tânăr marcator din Europa”

Superliga

Comentarii

Jurnaliştii de la publicaţia franceză lexpress.fr au făcut un reportaj despre tânărul Ianis Stoica, cel care a debutat pentru FCSB în meciul cu Sănătatea Cluj, scor 6-1, în Cupa României. În trecut, Ianis Stoica a fost remarcat de scouterii lui Freiburg, club la care a stat un an.

Cei de la lexpress.fr au descoperit că Ianis Stoica este cel mai tânăr marcator din Europa, într-o competiţie internă. Fiul lui Pompiliu Stoica a debutat pentru seniorii lui FCSB pe 25 octombrie 2017, într-un meci cu Sănătatea Cluj, din Cupa României. Stoica avea atunci 14 ani şi 10 luni, a jucat în ultimele 30 de minute şi a marcat golul de 6-1, în prelungiri. ”L-am găsit pe cel mai tânăr marcator din Europa. Este român şi are 14 ani”, titrează sursa citată.

Ianis Stoica s-a născut pe 8 decembrie 2002, este fiul lui Pompiliu Stoica - fost fundaş stânga la Steaua, a început fotbalul la Petrolul, unde a fost remarcat de scouterii lui Freiburg. A stat un an în Germania şi apoi a decis să revină în România: ”M-am întors în Bucureşti în urmă cu patru luni. De obicei, joc cu juniorii, dar antrenorul primei echipe a vrut să mă testeze într-un meci oficial. Am intrat după o oră de joc şi am marcat în ultimele secunde ale meciului”, povesteşte Ianis Stoica pentru lexpress.fr.

Pompiliu Stoica, cel care a jucat pentru Steaua la începutul anilor 2000, povesteşte cu s-a îndrăgostit Ianis de minge: ”După fiecare meci, rămâneam pe teren să mă joc cu fiul meu. I-am transmis dragostea mea pentru acest club”. Fostul fundaş stânga al Stelei dezvăluie că Mbappe este idolul lui Ianis Stoica şi i-a pregătit un cadou fiului său pentru golul înscris la debut: ”O să-l duc să vadă un meci al lui PSG pentru a-şi admira idolul, Kylian Mbappe”.

Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al FCSB-ului, îndeamnă însă la mai mult calm: ”Acest tânăr este promiţător, dar el nu trebuie să ardă etape!”

Afla mai multe despre: ianis stoicafcsbfreiburgsanatatea cluj 

viewscnt
Articole similare