Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A fost show în cel mai spectaculos eveniment de freeride mountain biking din lume

A fost show în cel mai spectaculos eveniment de freeride mountain biking din lume

Diverse

Comentarii

Brett Rheeder a îmblânzit noul loc de desfăşurare al Red Bull Rampage. Manşa perfectă a canadianului, notată cu 89,66 de puncte, a fost presărată de backflip-uri şi 360-uri pe traseul din mijlocul deşertului.

Nici traseul cu expunere extremă şi nici restul de 19 competitori din toată lumea nu au reprezentat o problemă pentru canadianul de 25 de ani, aflat la a şasea sa încercare de a se impune în celebrul eveniment desfăşurat la Virgin, Utah, în Statele Unite. 

Originar din Ontario, Rheeder a avut parte de o căzătură serioasă în antrenamente, dar a reuşit manşa zilei în ziua de concurs. Două backflip-uri şi un 360 amplu s-au tradus în 89,66 puncte din partea juriului.

”E a şasea oară când particip la Red Bull Rampage şi primii mei trei ani aici au fost dificili. Nu mă simţeam în largul meu şi mi-a luat ceva timp să devin un pretendent la titlu, iar acum mă simt incredibil”, a spus Brett Rheeder.

Andreu Lacondeguy a obţinut locul doi şi al treilea său podium în istoria Red Bull Rampage, iar tânărul localnic Ethan Nell a reuşit să vină pe trei pentru a doua oară consecutiv în numai doi ani de participare la eveniment. 

”Ştim că trebuie să schimb ceva la linia mea şi la felul în care mă dau, m-am simţit bine din prima zi şi echipa mea m-a ajutat enorm. M-am distrat enorm şi până la urmă asta face ca o zi de dat să fie una bună. Sper să pot să ridic ştacheta anul viitor”, a spus şi Lacondeguy.

Riderii au avut la dispoziţie câte două manşe palpitante, care începeau la 1.100 m şi se terminau 250 de metri mai jos, după două minute la limita aderenţei şi a gravitaţiei. Adesea sportivii execută trickuri impresionate pe sărituri cu o diferenţă de nivel de peste 12 metri. 

Canadianul Tom van Steenbergen, care a încheiat pe patru, a executat cel mai mare backflip de pe o plecare fără buză din istoria evenimentului, manevră răsplătită de membri juriului cu distincţia de cel mai bun trick al zilei.

Rezultate finale Red Bull Rampage 2018:

1. Brett Rheeder (CAN) – 89,66 puncte
2. Andreu Lacondeguy (SPN) – 87,33 p
3. Ethan Nell (USA) – 86,33 p
4. Tom van Steenbergen (CAN) – 84,66 p
5. Thomas Genon (BEL) -83,33 p
6. Tyler McCaul (USA) – 82 p
7. Kyle Strait (USA) – 80,33 p
8. Szymon Godziek (POL) – 75 p
9. Kurt Sorge (CAN) – 74 p
10. Brendan Fairclough (GBR) – 67,66 p 

Afla mai multe despre: brett rheederred bull rampagespectacol 

viewscnt
Articole similare