Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nu a impresionat în Liga 1, dar a făcut senzaţie după ce a plecat. Mijlocaşul a fost achiziţionat pentru 2 milioane de euro! VIDEO

Nu a impresionat în Liga 1, dar a făcut senzaţie după ce a plecat. Mijlocaşul a fost achiziţionat pentru 2 milioane de euro! VIDEO galerie foto

Superliga

Comentarii

Pablo Ceppelini este un mijlocaş uruguayan care a evoluat în Liga 1 pentru Universitatea Cluj. A plecat după un singur sezon, iar acum face senzaţie în Mexic.

Doar trei echipe din Columbia au jucat în prima ligă mereu. Atletico Nacional este una dintre ele. Dublă câştigătoare a Cupei Libertadores, de 16 ori campioană a Columbiei, de trei ori finalistă a Cupei Sudamericana şi o dată a Cupei Intercontinentale, Atletico Nacional este o forţă în această ţară şi una dintre echipele mari din America de Sud.

Pablo Ceppelini, ”un diamant” trecut prin Liga 1

Formaţia columbiană, înfiinţată acum 72 de ani, are o medie de 40 de mii de spectatori la meciurile de acasă şi este antrenată în prezent de un nume greu în America de Sud: Juan Carlos Osorio. Columbianul este fost selecţioner al Mexicului şi Paraguayului. De altfel, a calificat naţionala mexicană la Mondialul din 2018 şi a dus-o până pe locul 4 la Cupa Confederaţiilor. Atletico Nacional l-a vândut la începutul anului pentru 2 milioane de euro pe cel mai bun mijlocaş al său, Pablo Ceppelini. Acesta a fost achiziţionat de Cruz Azul din Mexic, care i-a pus pe masă un contract super avantajos. 

Cine este Pablo Ceppelini? Probabil că puţină lume şi-l aduce aminte pentru experienţa sa din ţara noastră. Uruguayanul a ajuns în România în 2014, când a fost achiziţionat de U Cluj. Între timp, a făcut 29 de ani,iar fanii lui Atletico Nacional îl vor înapoi.

"Este un fotbalist dezechilibrant, care ne ajută mult. Are clarviziune şi capacitate de efort. În vremurile noastre, la fotbalul care se joacă astăzi, Pablo este un diamant" mărturisea Juan Carlos Osorio.

Ceppelini a jucat în România o finală de Cupă cu Universitatea Cluj. Echipa antrenată de Adrian Falub pierdea atunci în faţa FCSB-ului, care reuşea la finalul stagiunii 2014-2015 triplă. Cu doar doi ani şi jumătate inainte, Pablo fusese achiziţionat de Cagliari pentru 2.5 milioane de euro. A fost împrumutat la Maribor, unde a câştigat titlul de campion al Sloveniei şi apoi la U Cluj.

La 28 de ani şi-a găsit echilibrul în Columbia, campionat care i-a adus un transfer ”la mai bine”. Optarul lui Cruz Azul este cotat în prezent la 1.2 milioane de euro, şi a marcat primul său gol pentru formaţia mexicană. Nu pare însă fericit în Mexic, iar presa din ţara sa notează că s-ar putea întoarce în Columbia.

Afla mai multe despre: pablo ceppeliniliga 1 

viewscnt
Articole similare