Experiențe împreună.
You are here:

A jucat în Liga 1, acum face senzaţie la o echipă uriaşă! Fostul selecţioner al Columbiei îl laudă: "Un diamant!!"

A jucat în Liga 1, acum face senzaţie la o echipă uriaşă! Fostul selecţioner al Columbiei îl laudă: "Un diamant!!"galerie foto

Liga 1

Comentarii

Pablo Ceppelini este un mijlocaş uruguayan care a evoluat în Liga 1 pentru Universitatea Cluj. A plecat după un singur sezon, iar acum face senzaţie în Columbia.

Doar trei echipe din Columbia au jucat în prima ligă mereu. Atletico Nacional este una dintre ele. Dublă câştigătoare a Cupei Libertadores, de 16 ori campioană a Columbiei, de trei ori finalistă a Cupei Sudamericana şi o dată a Cupei Intercontinentale, Atletico Nacional este o forţă în această ţară şi una dintre echipele mari din America de Sud.

Pablo Ceppelini, ”un diamant” trecut prin Liga 1

Formaţia columbiană, înfiinţată acum 72 de ani, are o medie de 40 de mii de spectatori la meciurile de acasă şi este antrenată în prezent de un nume greu în America de Sud: Juan Carlos Osorio. Columbianul este fost selecţioner al Mexicului şi Paraguayului. De altfel, a calificat naţionala mexicană la Mondialul din 2018 şi a dus-o până pe locul 4 la Cupa Confederaţiilor.

In acest climat strâluceşte un fost jucător din Liga 1. Uruguayanul Pablo Ceppelini a ajuns în România în 2014, când a fost achiziţionat de U Cluj. Ajuns la 28 de ani, Pablo poartă numărul 10 la Atletico Nacional, iar presa columbiană anunţă că Atletico, a plătit banii necesari transferului său definitiv de la Danubio: "Este un fotbalist dezechilibrant, care ne ajută mult. Are clarviziune şi capacitate de efort. În vremurile noastre, la fotbalul care se joacă astăzi, Pablo este un diamant" mărturisea Juan Carlos Osorio acum câtva săptămâni. Conducerea i-a făcut pe plac şi l-a transferat definitiv pe Ceppelini, fotbalist care a impresionat şi in Liga 1.

Poate că puţină lume îşi mai aduce aminte, dar Ceppelini a jucat în România o finală de Cupă cu Universitatea Cluj. Echipa antrenată de Adrian Falub pierdea atunci în faţa FCSB-ului, care reuşea la finalul stagiunii 2014-2015 triplă. Cu doar doi ani şi jumătate inainte, Pablo fusese achiziţionat de Cagliari pentru 2.5 milioane de euro. A fost împrumutat la Maribor, unde a câştigat titlul de campion al Sloveniei şi apoi la U Cluj.

La 28 de ani şi-a găsit din nou echilibrul în Columbia, iar recent au ieşit zvonuri cum că echipe mari din Argentina, printre care şi Boca Juniors ar fi fost pe urmele sale. Momentan, Ceppelini îşi prelungeşte şederea în Columbia, unde a marcat 10 goluri şi a oferit 10 pase decisive pentru Atletico Nacional în stagiunea trecută.

viewscnt
Articole similare
Cat au investit spaniolii pana acum la Dinamo. Suporterii prin Programul DDB, singurii care tin...