Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A jucat în Liga 1, dar a fost şocat de ce a păţit. Patronul a intrat în vestiar după o înfrângere: "A zis că ne taie 25% din salariu"

A jucat în Liga 1, dar a fost şocat de ce a păţit. Patronul a intrat în vestiar după o înfrângere: "A zis că ne taie 25% din salariu"

Fotbal

Comentarii

Prima Liga 1 au trecut foarte mulţi jucători. Unii au jucat pe merit, alţii nu. Alţii ar fi meritat mai multe şanse, însă n-au avut acest noroc, apoi au confirmat în alte campionate. Este cazul şi portughezului Pedro Santos.

În vara lui 2013, Pedro Santos nu juca la Braga, iar clubul l-a trimis sub formă de împrumut la Astra Giurgiu. Nu avea să joace foarte mult timp, iar după şase luni s-a întors la Braga. După ce s-a despărţit de Braga, Pedros Santos a semnat cu Columbus Crew, din MLS, devenind unul dintre cei mai buni jucători din Statele Unite ale Americii. La acea vreme, cota lui Pedro Santos era de 4 milioane de euro.

Fotbalistul portughez încă activează la Columbus Crew, chiar dacă a ajuns la 32 de ani. Intervievat de jurnaliştii din ţara sa natală, Pedro Santos a povestit şi despre momentul în care activat în Liga 1, la Astra Giurgiu.

Bineînţeles, cele mai multe amintiri le are legate de patronul echipei, Ion Niculae, cel care făcea regulile la echipă după cum dorea dumnealui, spre surprinderea lui Pedro Santos.

"Braga mi-a găsit un club în România, Astra, dar îmi amintesc că nu eram foarte fericit. Nu a fost idea mea să plec. Îmi amintesc că am vorbit cu antrenorul meu şi i-am spus că nu vreau să merg, că vreau să rămân la Braga şi să lupt pentru locul meu de titular, şi dacă nu jucam până în decembrie, în ianuarie să plec. Managerul mi-a spus că, cel mai bine ar fi să merg la Astra, iar în ianuarie să mă întorc. M-am răzgândit şi am ajuns la Astra.

(Care a fost impactul când ai ajuns în România?) A fost un mare şoc, pentru că este cu o totul altă cultură, altă ţară. A fost şi prima mea experienţă în afara Portugaliei, dar eram cu Yazalde şi mi-a fost mai uşor.

(Stăteaţi împreună?) Am stat la acelaşi hotel. Clubul oferea casă tuturor. Iubita mea a ales să vină alături de mine.

(Ce a fost cel mai ciudat în România?) Pentru mine a fost complet diferit de ceea ce mă aşteptam. Îmi amintesc că odată am pierdut un meci din Cupa României şi patronul echipei a vrut să ne taie 25% din salariu pe întreaga lună. Am avut o întâlnire în vestiar cu jucătorii români, care ne-au cerut nouă, străinilor, să venim şi noi să vorbim cu proprietarul (n.r. - Ion Niculae). Ei trecuseră prin nişte lucruri. Jucătorii mi-au povestit că a fost un fotbalist portughez acolo, care era foarte bun şi de care vorbea toată lumea. Într-o zi a marcat două goluri şi patronul a venit şi i-a spus că este cel mai bun jucător din echipă. În următorul meci, şi-a dat autogol, iar patronul a venit şi i-a spus că este cel mai slab şi că nu mai vrea să-l vadă la echipă. Nici că a mai jucat. 

(De ce ai plecat din România?) Pentru că nu jucam, fără să ştiu motivul. Nu mai contam pentru echipă şi am fost lăsat mereu pe dinafară. În acel moment am aflat că tatăl meu s-a îmbolnăvit şi, fiind departe, fără să joc, fără nimic, i-am spus antrenorului că nu mă mai întorc la Astra, că nu are sens. Aşa m-am întors în Portugalia", a povestit Pedro Santos, pentru Tribuna Expresso. pt.

Pentru Astra Giurgiu, Pedro Santos a evoluat în două partide din Liga 1 şi două meciuri în Cupa României, reuşind să puncteze o dată în Liga 1. Prea puţin pentru pretenţiile antrenorului de la acea dată, Daniel Isăilă.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare