Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A jucat la Anderlecht şi Torino, a trecut prin Liga 1, dar nu reuşeşte să-şi găsească echipă de peste un an de zile

A jucat la Anderlecht şi Torino, a trecut prin Liga 1, dar nu reuşeşte să-şi găsească echipă de peste un an de zilegalerie foto

Superliga

Comentarii

Nathan Kabasele a fost pus pe liber de FC Voluntari, iar belgianul cu origini congoleze are probleme serioase în a-şi procura un nou angajament.

În 2010 când a fost promovat de Anderlecht la prima echipă, Nathan Kabasele era considerat un viitor star. Avea doar 16 ani, iar presa din Belgia părea încântată de proiecţia tânărului fotbalist născut la Bruxelles.

Pe numele său complet Nathan Clement Kabasele Mwamba, atacantul cu origini congoleze era titular la acea vreme în naţionala U16 a Belgiei şi părea un pariu sigur pentru viitorul fotbalului belgian.

Cariera sa nu a continuat însă pe acelaşi drum pe care a început. După ce a fost împrumutat la Westerlo, Torino, De Graafshaap sau Mouscron, Kabasele şi-a încercat norocul în Turcia, la Gaziantep. Nu a evoluat rău, dar a plecat după un singur sezon şi două goluri marcate.

Kabasele a marcat la debutul în Liga 1. Şi...cam atât

În România, Kabasele a semnat cu FC Voluntari în 2018. Cota sa de piaţă în acel moment era de 600 de mii de euro, ceea ce se transforma intr-o adevărată lovitură de piaţă pentru Liga 1. De altfel, www.telekomsport.ro care anunţa în exclusivitate transferul belgianului în România, descria mutarea ca fiind una spectaculoasă.

Iar Kabasele a arătat că ştie fotbal. A jucat primele sale zece minute într-o victorie clară contra Chiajnei, când a şi marcat unul dintre cele patru goluri ale echipei sale. A fost singurul moment insă în care Kabasele s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor. 

Din România a plecat după nouă meciuri şi un singur gol marcat, iar de când FC Voluntari a renunţat la serviciile sale (ianuarie 2019), Nathan nu şi-a mai găsit un alt contract. Conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com, fotbalistul este în continuare liber de contract, asta în ciuda faptului că la cei 26 de ani ai săi are încă o cotă de piaţă de 325 de mii de euro.

  • 6 goluri are Kabasele pentru Anderlecht Bruxelles
  • 4 goluri a marcat pentru Torino
  • 26 de meciuri a bifat în prima ligă belgiană
  • 8 meciuri şi un singur gol a înscris el în Liga 1

Afla mai multe despre: nathan kabasele 

viewscnt
Articole similare