Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A mai căzut un record deţinut de Real din 2009! Barcelona, cea mai scumpă campanie de transferuri din istorie! Cât au cheltuit catalanii

A mai căzut un record deţinut de Real din 2009! Barcelona, cea mai scumpă campanie de transferuri din istorie! Cât au cheltuit catalaniigalerie foto

La Liga

Comentarii

Reazilat în schimbul a 120 de milioane de euro (plus bonusuri de 40 de milioane de euro), transferul lui Philippe Coutinho la Barcelona, de la Liverpool, face ca gruparea catalană să devină formaţia care a cheltuit cea mai mare sumă din istorie pentru transferuri, într-un singur sezon.

Catalanii au doborât astfel recordul deţinut de rivalii de la Real Madrid, din sezonul 2009-2010, când galacticii plăteau nu mai puţin de 257 de milioane de euro. Atunci, în curtea Realului ajungeau Cristiano Ronaldo - cel mai scump jucător din istorie la acea dată - Kaka, Xabi Alonso sau Karim Benzema.

Acum, Barcelona a cheltuit în total 312,5 milioane de euro, după cum urmează. 120 pentru Coutinho, 105 pentru Dembele, 40 pentru Paulinho, 30,5 pentru Semedo, 12 pentru Deulofeu şi 5 pentru Marlon.

Deşi i-a adus în vară pe Neymar şi Mbappe, PSG ocupă abia locul 4 în top (238 de milioane de euro). Motivul? Suma de transfer pentru Mbappe (180 de milioane de euro) va fi achitată abia la începutul sezonului viitor, tânărul atacant fiind momentan împrumutat la gruparea din capitala Franţei.



Pe locul 3 este Manchester City, care în acest sezon a cheltuit 249,3 milioane de euro pentru transferuri.

Afla mai multe despre: coutinhobarcelonareal madrid,  

viewscnt
Articole similare