Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A obţinut a 70-a victorie din carieră! Hamilton, elogios la adresa coechipierului său Bottas după victoria din Rusia

A obţinut a 70-a victorie din carieră! Hamilton, elogios la adresa coechipierului său Bottas după victoria din Rusia

Formula 1

Comentarii

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), învingător în Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, a afirmat, duminică, că "puţini coechipieri ar fi în stare să facă un lucru asemănător", după ce finlandezul Valtteri Bottas i-a lăsat victoria la cererea echipei Mercedes.

"A fost o zi dificilă. Valtteri a făcut o treabă excepţională tot weekend-ul şi s-a comportat ca un adevărat gentleman lăsându-mă să trec în faţă. Desigur, el nu se bate pentru titlu la piloţi, spre deosebire de noi. Şi echipa a făcut o treabă excelentă pentru a obţine victoria în faţa celor de la Ferrari şi pentru a realiza această dublă. Sunt bucuros, dar înţeleg cât este de dificil pentru Valtteri. Merita să câştige, dar ca echipă noi încercăm să câştigăm cele două campionate, la piloţi şi constructori, iar astăzi (duminică) a fost un veritabil efort de echipă", a spus Hamilton.



"Când mi s-a comunicat ce i s-a transmis lui Valtteri, eu am răspuns: 'spuneţi-i să accelereze', pentru că îl aveam pe Sebastian (Vettel) pe urmele mele. Nu era ce îmi doream şi nu m-am simţit bine deloc depăşindu-l. A fost o strategie de echipă, dar niciodată, niciodată nu mi-am dorit să câştig o cursă în felul acesta. Vreau să transmit aprecierea mea lui Valtteri pentru că ştiu că nu mulţi coechipieri ar putea face asta", a mai spus Hamilton.

Hamilton, care a obţinut a 70-a victorie din carieră şi a opta din acest sezon cu ocazia Marelui Premiu al Rusiei de la Soci, a fost urmat în clasament de coechipierul său Valtteri Bottas şi de germanul Sebastian Vettel (Ferrari).

În turul 25, pe când se afla la conducere, Valtteri Bottas a ascultat ordinele de echipă şi s-a lăsat depăşit de britanic. Finlandezul a dorit să revină la şefie în ultimul tur, dar echipa nu i-a respectat doleanţa.

În clasamentul piloţilor, Hamilton are 306 puncte, fiind urmat de Vettel la 50 puncte diferenţă (256) şi este tot mai aproape de al cincilea său titlu mondial cu cinci etape înainte de finalul sezonului. 

Afla mai multe despre: formula 1hamiltonmesajbottas 

viewscnt
Articole similare