Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A picat naturalizarea lui Tyrus McGee: ”Am primit toate documentele sale, dar nu are cetăţenie, cum noi credeam”

A picat naturalizarea lui Tyrus McGee: ”Am primit toate documentele sale, dar nu are cetăţenie, cum noi credeam”

Baschet

Comentarii

Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, a revenit asupra subiectului Tyrus McGee, despre care spunea că are cetăţenia română prin căsătorie şi intră în vizorul convocării la echipa naţională.

”Am primit toate documentele sale, dar nu are cetăţenie, cum noi credeam, fiind căsătorit cu o româncă”, a spus Carmen Tocală, pentru News.ro.

”Am adunat documentele sale, eram în faza aceasta când am vorbit cu antrenorul naţionalei, Dragan Petricevici. Dar nu este cetăţean român, chiar dacă McGee are soţie româncă, acum am primit toate detaliile”, a precizat preşedintele FRB pentru News.ro.

FRB şi-ar dori ca americanul să ajungă la naţională, însă în această situaţie lucrurile se complică, iar Tyrus McGee ar trebui să ceară cetăţenia în prima fază, să fie eligibil pentru a o primi.

”La nivelul federaţiei am început un recensământ al jucătorilor români sau cu cetăţenie dobândită din Diaspora. Ne-a sprijinit şi FIBA, cu <harta> acestor jucători şi îi vizăm pentru toate nivelurile de loturi naţionale, de la 12 ani. Cred că este o strategie de bun augur pentru viitorul baschetului românesc”, mai declara, sâmbătă, Carmen Tocală, pentru News.ro.

Americanul Tyrus McGee are 30 de ani şi joacă pe poziţia de fundaş.

McGee joacă în acest sezon la Hereda San Pablo Burgos, echipă care cucerea trofeul Basketball Champions League în 2020..

Baschetbalistul american are o carieră impresionantă în campionate puternice de pe continent, el trecând pe la formaţii din Spania, Italia, Turcia, Franţa sau Israel.

Dacă va primi cetăţenia şi îşi va da acordul pentru a juca în naţionala României, Tyrus McGee se va alătura altor trei americani naturalizaţi, doi de la campioana U BT Cluj - Giordan Watson şi Patrick Richard, respectiv unul de la vicecampioana CSM Oradea - Kris Richard.

Afla mai multe despre: tyrus mcgeecarmen tocalafrb 

viewscnt
Articole similare