Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"A pierdut la această tuşă care nu ar trebui să existe. Ana Maria Popescu, extraordinară". Mihai Covaliu, nemulţumit de regula care a dus la înfrângere

"A pierdut la această tuşă care nu ar trebui să existe. Ana Maria Popescu, extraordinară". Mihai Covaliu, nemulţumit de regula care a dus la înfrângere

Jocurile olimpice

Comentarii

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a oferit o primă reacţie după medalia câştigată de Ana Maria Popescu la spadă. Fostul scrimer

"S-a ajuns la această tuşă de aur, iar în spadă e extrem de mic timpul de lovire. Cred că Ana a lovit, dar chinezoaica a fost puţin mai rapidă decât Ana. A avut o zi extradordinară, a fost incredibilă, a făcut tot ce a putut. A tras extraordinar în finală. A pierdut la această tuşă pe care nici nu ştiu cum s-o numesc, nici nu ar trebui să existe. E o tuşă pe care o poţi da sau o poţi primi. A fost a chinezoaicei. 

Să ne bucurăm. E medalie de argint. A spart gheaţa şi sperăm ca de mâine să vină şi alte medalii pentru România. Fiecare asalt l-a gestionat foarte bine Ana. L-a controlat. A făcut paşii cu calm, cu hotărâre. Aici, nivelul e extrem de ridicat. Se cunoşteau foarte bine amândouă. Sunt două sportive extraordinare, tehnice, foarte bine pregătite. Diferenţa s-a făcut la o tuşă. 

Să înţelegem clar. Nu putem ajunge aici fără muncă. Ana e vârful muntelui, e munca întregului sistem. Ana nu putea ajunge aici singură. Avem nevoie de continuitate, de susţinere. Fiecare zi ne ajută să fim aici. E un argint strălucitor cât un aur. Sunt multe sacrificii. Merită tot acest efort, pentru că e satisfacţia şi împlinirea muncii tale de o viaţă, a susţinerii tuturor celor care au contribuit la acest succes. Ana, extraordinară, fantastică, incredibilă", a declarat Mihai Covaliu pentru TVR. 

Prima medalie la Jocurile Olimpice, adusă de Ana Maria Popescu

Sportiva Ana Maria Popescu a fost învinsă în finală la spadă şi a rămas cu medalia de argint. Este prima medalie pentru România la JO de la Tokyo. Popescu a fost învinsă în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, scor 11-10, cu tuşa de aur.

La Tokyo, Ana a trecut de Tikanah Abdul Rahman, din Singapore, scor 15-10, apoi de sportiva coreeană Sera Song, scor 15-6, în sferturi de Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8, iar în semifinale de o altă estonă, Katrina Lehis, scor 15-11.

Sportiva de 36 de ani a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, în 2008, 2009 şi 2013. A câştigat 20 de medalii la campionatele europene şi mondiale, dar şi medalia de aur cu echipa la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

În 2020, Ana Maria Brânză a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială de spadă, performanţă ce nu a mai fost atinsă de niciun sportiv.

 

Afla mai multe despre: mihai covaliuana maria popescu 

viewscnt
Articole similare