Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A renăscut FC Vaslui: "Ne dorim să ajungem din nou pe harta naţională". Cine a preluat brandul fostului club al lui Adrian Porumboiu

A renăscut FC Vaslui: "Ne dorim să ajungem din nou pe harta naţională". Cine a preluat brandul fostului club al lui Adrian Porumboiu

Fotbal intern

Comentarii

FC Vaslui, fosta vicecampioană a României, a renăscut. Sporting Juniorul Vaslui şi Asociaţia Sportivă a Suporterilor FC Vaslui au intrat în posesia brandului fostului club al lui Adrian Porumboiu şi au preluat marca şi sigla echipei, anunţă presa locală.

Conform site-ului Vremea Nouă, tratativele pentru preluarea brandului FC Vaslui au început încă de la începutul acestui sezon competiţional, dar au stagnat din cauza situaţiei siglei. La începutul anului, Sporting Juniorul Vaslui şi Asociaţia Sportivă a Suporterilor FC Vaslui au intrat în posesia mărcii şi şi-au unit forţele pentru a readuce FC Vaslui în Liga 1.

"Ne dorim să ajungem din nou pe harta naţională", a declarat Cornel Cracea, antrenorul "galben-verzilor".

Până la revenirea în Liga 1, însă, FC Vaslui trebuie să ajungă mai întâi în Liga a treia: "În vara acestui an se va întâmpla un lucru deosebit, care sper să fie încununat cu promovarea în Liga 3. Se împlinesc 18 ani de la înfiinţarea FC Vaslui", a spus Cătălin Popa, unul dintre oficialii echipei.

Povestea echipei FC Vaslui: de la fotbalul-şampanie la retrogradarea în Liga 2

FC Vaslui, o echipă fără mare tradiţie care a luat fiinţă în 2002, a cucerit mulţi fani ai fotbalului românesc prin infuzia de jucători care practicau un fotbal plăcut ochiului. Adrian Porumboiu a adus la Vaslui jucători ca Lucian Sânmărtean, Adailton sau Wesley, ultimul fiind şi în prezent cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1.

FC Vaslui a jucat de cinci ori în cupele europene, a pierdut o finală a Cupei României în 2010, iar în 2012 a ratat la un singur punct titlul în faţa CFR-ului, pentru ca doi ani mai târziu să fie retrogradată pe criterii financiare. Conducerea clubului a decis să refuze participarea în Liga 2, iar echipa s-a desfiinţat.

Afla mai multe despre: fc vaslui 

viewscnt
Articole similare