Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A SEMNAT cu FC Barcelona, dar mutarea a picat în ultima clipă. Fotbalistul olandez care putea fi o uriaşă lovitură pentru gruparea catalană

A SEMNAT cu FC Barcelona, dar mutarea a picat în ultima clipă. Fotbalistul olandez care putea fi o uriaşă lovitură pentru gruparea catalană

FC Barcelona

Comentarii

Fostul mare fotbalist olandez, Jimmy Floyd Hasselbaink a dezvăluit într-un interviu acordat Sky Sports că în 2003 semnase cu FC Barcelona. Vârf la mare modă la acea vreme, JFH evoluase deja în Spania, dar o părăsise pe Atletico după ce formaţia retrogradase.

”Ne înţelesesem la salariu, Van Gaal mă dorea foarte tare la FC Barcelona pentru a-i face concurenţă lui Kluivert” a explicat Hasselbaink pentru Sky Sports. ”Acordul între cluburi s-a parafat într-o vineri, înainte de un meci cu Manchester United. Ranieri m-a întrebat dacă vreau să joc în acel meci pentru că ştia şi el că e ultimul meci meci pentru Chelsea” a spus fostul vârf olandez.

”Am primit o lovitură puternică în acel meci de la Phill Neville şi a trebuit să ies de pe teren. A doua zi, Valencia a bătut-o clar pe Barcelona, cred că 3-1, iar clubul l-a demis pe Van Gaal. Asta a rupt înţelegerea dintre părţi” a mărturisit Hasselbaink.

Cine a fost Jimmy Floyd Hasselbaink

Olandezul a fost unul dintre marii atacanţi ai anilor 2000. S-a remarcat în Anglia la Leeds United pentru care a marcat de 34 de ori în 69 de meciuri.

Atletico Madrid a plătit pentru el 15 milioane de euro în 1999, o sumă impresionantă de bani la acea vreme. Hasselbaink a punctat de 24 de ori în 34 de meciuri, dar n-a putut face nimic pentru a stopa căderea inevitabilă a clubului madrilen, care a retrogradat în Segunda Division în acel an. A plecat la Chelsea unde a dat 70 de goluri în 136 de partide şi a justificat cele 20 de milioane de euro plătite de ”The Blues” pentru a-l aduce înapoi în Anglia. Finalul carierei l-a găsit la echipe din Anglia, JFH evoluând pentru Middlesbrough, Charlton sau Cardiff City.

Hasselbaink are 9 goluri în 23 de meciuri pentru naţionala Olandei şi din 2013 s-a apucat de antrenorat. A început la actuala echipă a lui Ladislau Boloni, Antwerp, apoi s-a mutat în Anglia la echipe ca Burton Albion şi Queens Park Rangers. În 2017-2017 a antrenat-o pe Northampton Town. 

Afla mai multe despre: jimmy floyd hasselbainkfc barcelonaprimera divisiontransferuri 

viewscnt
Articole similare