Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A sosit în România ca un adevărat star, dar a plecat cu "coada între picioare". Unde a ajuns să joace atacantul cu Basel, Hamburg şi Kaiserslautern în C.V.

A sosit în România ca un adevărat star, dar a plecat cu "coada între picioare". Unde a ajuns să joace atacantul cu Basel, Hamburg şi Kaiserslautern în C.V.

Fotbal

Comentarii

Atacantul camerunez Jaques Zoua (29 de ani) a plecat din România în urmă cu şase luni, timp în care nu şi-a găsit o altă echipă în Europa. Recent, Zoua a semnat cu o formaţie din ţara sa natală.

Jacques Zoua s-a născut pe 6 septembrie 1991 în oraşul camerunez Garoua, iar junioratul l-a făcut la una dintre cele mai puternice echipe din Camerun, Cotonsport.  Pe când avea doar 18 ani, a fost observat şi transferat de multipla campioană a Elveţiei, FC Basel. În cei patru ani pe care i-a petrecut la Basel, Zoua a acumulat 128 de partide, 24 de goluri şi 14 pase de gol. Tot în acea perioadă a prins şi cele 26 de selecţii în naţionala de seniori a Camerunului, fiind considerat unul dintre cei mai promiţători fotbalişti de pe continentul african.

În 2013, Zoua a ales să plece în Bundesliga, la Hamburg, care a plătit elveţienilor 600.000 de euro. A strâns 32 de partide şi a marcat 2 goluri, apoi a fost împrumutat la Kayseri Erciyesspor, unde a punctat de 8 ori în 23 de partide.

În 2015, Hamburg se convinge că nu are nevoie de Zoua şi îl lasă să plece liber de contract, la Ajaccio, care la acea vreme evolua în Ligue 1. A bifat din nou un palmares modest: 32 de partide, 5 goluri şi 2 pase de gol, iar Ajaccio l-a lăsat să plece, din nou liber de contract.

Înainte de a ajunge la Astra, în 2018, Zoua a mai evoluat la Kaiserslautern şi Beerschot, însă din nou fără reuşite notabile. Înainte să ajungă la Astra, Zoua a fost foarte aproape de Dinamo, însă Ioan Niculae s-a mişcat repede, i-a oferit 10.000 de euro salariu lunar şi o primă de instalare de 50.000 de euro şi l-a convins să aleagă Giurgiu.

  • 24 de meciuri şi 1 gol a reuşit pentru Astra
  • 6 meciuri, 1 gol şi o pasă de gol a reuşit la Viitorul

În luna aprilie, când a intervenit pandemia, Hagi şi Zoua au căzut de acord pentru rezilierea contractului, iar din acel moment atacantul a fost liber de contract. Zilele trecute, Jacques Zoua s-a întors în Camerun, la clubul care l-a format, CotonSport, semn că a renunţat definitiv, la 29 de ani, la fotbalul profesionist.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare