Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Abia acum s-a aflat! Vestiarul Realului ştia de plecarea lui Cristiano. De ce a decis portughezul să plece de la Madrid

Abia acum s-a aflat! Vestiarul Realului ştia de plecarea lui Cristiano. De ce a decis portughezul să plece de la Madrid

Real Madrid

Comentarii

Plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus Torino a devenit oficială în iulie, dar lucrurile fuseseră decise de mult. El Mundo publică astăzi un reportaj realizat de Esteban Urreizieta şi Orfeo Suarez, jurnalişti care dezvăluie adevăratele motive pentru care starul portughez a ales să o părăsească pe Real Madrid.

În urma problemelor cu Fiscul Spaniol, fotbalistul portughez a convocat o reuniune la el acasă cu agentul său, Jorge Mendes, în mai 2017. ”Am zis că nu vreau riscuri” s-a pronunţat imediat Cristiano. Agentul său, Jorge Mendes şi avocatul său, Carlos Osorio, i-au transmis jucătorului că nu trebuie să aiba motive de îngrijorare: ”Noi suntem responsabili, stai liniştit, totul o să fie bine” i-au transmis aceştia lui Ronaldo.

”Eu nu am studii. Toată viaţa am ştiut să joc fotbal şi atât. Dar nu sunt prost, nu am încredere în nimeni. De aceea v-am angajat şi de aceea vă plătesc. Şi vă dau 30% mai mult decât mi-aţi cerut, pentru că nu vreau probleme” s-a exprimat direct fotbalistul. La câteva luni distanţă, Cristiano a realizat că trebuie să ajungă la o înţelegere cu Fiscul Spaniol şi a explicat: ”Eu niciodată n-am cerut să nu se plătească impozite. Vreau să ştiu ce s-a întâmplat, pentru că nu mai înţeleg nimic. De ce sunt eu acuzat?”. Fotbalistul portughez nu avea cunoştinţă de diferenţele de negociere dintre cluburi şi sponsori, în urma cărora impozitele trebuiau plătite la sfârşit.

Supărarea pe Real Madrid

Cristiano aştepta ca Real Madrid să-i reînnoiască acordul, luând în calcul faptul că fotbalistul trebuie să plătească din propriile buzunare o datorie şi o amendă pe care nu a făcut-o singur.

Ronaldo ştia de fapt că Barcelona făcuse asta pentru Lionel Messi şi aştepta exact acelaşi tratament. Nu s-a întâmplat asta, iar Cristiano a văzut-o ca pe o trădare.

Un alt detaliu care a contat în relaţia Real Madrid-Cristiano Ronaldo a fost faptul că portughezul era mereu pus în umbra lui Alfredo di Stefano, fotbalistul pe care Florentino Perez îl consideră ”cel mai mare din istoria clubului blanco”. ”Sunt mereu pus în spatele său, nu ştiu ce trebuie să mai fac” se înverşuna Ronaldo, fotbalistul care a doborât la Real Madrid toate recordurile posibile şi care este singurul jucător din istoria clubului cu mai multe goluri marcate, decât meciuri jucate.

Prelungirea de care s-a bucurat Messi la Barca şi interesul public manifestat de Florentino Perez au adâncit şi mai mult tristeţea portughezului. ”O lipsă de respect” a considerat portughezul, afectat şi de faptul că Messi şi Neymar aveau contracte mult mai mari ca el: ”Nu e vorba de bani, e vorba de statut” ar fi transmis Cristiano clubului.

Zidane: ”Rezolvaţi situaţia, vă rog!”

Zinedine Zidane era antrenorul Realului în această perioadă şi a trăit alături de portughez ”tragedia” ultimelor luni la Real Madrid.

Francezul a transmis un mesaj conducerii clubului: ”Rezolvaţi vă rog situaţia lui Cristiano. Oricum ar fi, rezolvaţi-o. În vestiar nu se vorbeşte despre altceva, devine insuportabil” a transmis antrenorul.

Florentino Perez nu a rezolvat-o însă şi l-a pierdut nu doar pe Cristiano ci şi pe antrenorul care a adus de trei ori Uefa Champions League la Madrid. Motivele au rămas necunoscute, dar El Mundo leagă plecarea lui Zidane de plecarea lui Cristiano Ronaldo. 

Afla mai multe despre: cristiano ronaldoreal madridjuventus 

viewscnt
Articole similare