Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Abramovich a primit scuze din partea unei reputate edituri pentru afirmaţia că a cumpărat Chelsea la ordinul lui Putin

Abramovich a primit scuze din partea unei reputate edituri pentru afirmaţia că a cumpărat Chelsea la ordinul lui Putin
Comentarii

Miliardarul rus Roman Abramovich, proprietarul echipei de fotbal Chelsea, a primit câştig de cauză într-un proces de defăimare, relatează BBC.

Editura HarperCollins a publicat o carte ce include afirmaţia că Abramovich a cumpărat clubul de fotbal londonez la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Miercuri, editura a prezentat scuze şi a confirmat că a ajuns la un acord cu miliardarul. A adus modificări volumului şi va face o donaţie în locul plăţii daunelor.

„Putin's People”, cartea jurnalista britanice Catherine Belton publicată anul trecut de HarperCollins, include afirmaţia făcută de un alt miliardar rus, Serghei Pugachev, potrivit căreia Abramovich a cumpărat clubul în 2003 la ordinele lui Putin.

Într-un comunicat, editura a spus că volumul lui Belton „conţinea anumite informaţii imprecise” despre Abramovich.

„Deşi cartea a cuprins mereu o dezminţire a faptului că Abramovich a acţionat la ordinele cuiva când a cumpărat Chelsea, noua ediţie va include o explicaţie mult mai detaliată a motivaţiei lui Abramovich pentru achiziţie”.

Un purtător de cuvânt al lui Abramovich a spus că sunt încântaţi de acordul la care a fost ajuns şi că nu existau dovezi pentru afirmaţiile care „erau într-adevăr false”.

„Spre deosebire de evenimentele relatate în carte, ambiţia domnului Abramovich cu Chelsea Football Club a fost mereu clară şi transparentă: să creeze echipe de clasă mondială pe teren şi să se asigure că echipa joacă un rol pozitiv în comunitate”.

De la preluarea clubului, Chelsea FC a câştigat Premier League şi FA Cup de câte cinci ori, iar de două ori a câştigat UEFA Champions League, cel mai recent anul trecut, când a învins Manchester City.

Afla mai multe despre: abramovichscuzeputinchelsea 

viewscnt
Articole similare