Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

AC Milan pregăteşte un transfer important în iarnă. Vrea să aducă un fotbalist de la Barcelona

AC Milan pregăteşte un transfer important în iarnă. Vrea să aducă un fotbalist de la Barcelona galerie foto

FC Barcelona

Comentarii

AC Milan, în lipsă de puncte şi de un joc consistent, este în căutarea unui adevărat lider pe teren, iar în acest sens pregăteşte un transfer important în perioada de mercato din iarnă.

Cum cei mai importanţi jucători ai clubului rossonero, Gigio Donnarumma şi Alessio Romagnoli au 20, respectiv 24 de ani, iar echipa lui Stefano Pioli duce lipsă de un jucător cu experienţă în primul "11". 

Ivan Gazidis, executivul clubului italian, a fost în trecut la Arsenal, într-un campionat în care cluburile nu obişnuiau să facă transferuri importante în pauza de iarnă, însă chiar el recunoaşte că lucrurile ar putea sta diferit la Milan. Potrivit Gazzetta dello Sport, Gazidis a declarat că uneori este necesar să investeşti într-un jucător cu experienţă. 

Cotidianul italian scrie că Milan vrea să îl transfere în iarnă pe Ivan Rakitic (31 de ani) de la FC Barcelona, fiind o piesă lipsă în puzzle-ul pe care încearcă să îl rezolve în cât mai scurt timp Stefano Pioli, fost tehnician la Fiorentina, Inter sau Lazio. 

La 35 de milioane de euro este cotat Rakitic, un preţ accesibil pentru AC Milan. Totodată, croatul este pe picior de plecare de la Barcelona. Vicecampionul mondial nu mai acceptă să fie rezervă la clubul blaugrana. Doar în 11% dintre meciurile din acest sezon, experimentatul mijlocaş central a fost titular la Barcelona. El a fost propus şi la Inter Milano, însă pentru Antonio Conte vârsta croatului este un impediment. 


Ivan Rakitic a fost transferat în 2014 de FC Barcelona de la FC Sevilla pentru 18 milioane de euro 

EXPERIENŢA ŞI CONSISTENŢA LIPSESC DE LA AC MILAN 

La patru ani de la debutul în Serie A, Gigio Donnarumma, la doar 20 de ani, a ajuns la 150 de meciuri în Serie A. Căpitanul echipei, Alessio Romagnoli, a beneficiat enorm de sezonul petrecut alături de Leonardo Bonucci în apărare, însă nu este de ajuns pentru Milan, o echipă cu o medie de vârstă destul de mică pentru un club care are aspiraţii înalte. Planul conducerii americane este să aducă jucători tineri şi pe salarii mici, însă această idee este în contradicţie cu adn-ul şi istoria clubului. 

Se poate spune că Lucas Biglia (33 de ani) este jucătorul care ar trebui să fie liderul din teren al "diavolilor", dar argentinianul nu mai este acelaşi fotbalist care purta pe braţ banderola celor de la Lazio. Accidentările şi-au spus cuvântul în cazul lui, dar cu Stefano Pioli pe bancă, fanii rossonero speră într-o revenire de formă a mijlocaşului central. 

Momentan, mandatul lui Pioli nu a început deloc bine. După un egal cu Lecce (2-2) şi înfrângerea cu AS Roma (1-2), AC Milan se regăseşte pe locul 12 în Serie A şi este mai aproape de retrogradare decât de primul loc. 

Afla mai multe despre: rakiticac milan 

viewscnt
Articole similare