Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Academia Barcelonei, La Masia, nu mai garantează succesul! În ultimii ani, mulţi nu şi-au atins potenţialul. Trei jucători au ajuns în România

Academia Barcelonei, La Masia, nu mai garantează succesul! În ultimii ani, mulţi nu şi-au atins potenţialul. Trei jucători au ajuns în România
Comentarii

Academia Barcelonei, denumită şi La Masia, este recunoscută ca fiind una dintre cele mai peformante din lume. A reuşit să făurească în propria curte una dintre cele mai importante generaţii de fotbalişti din istorie, avându-i în frunte pe Xavi, Iniesta, Messi sau Pique. Cu toate acestea, în ultimii ani, reuşitele nu mai fost pe măsură.

În 2012, Barcelona uimea lumea fotbalului încă o dată. A avut în teren la meciului de campionat cu Levante, numai jucători crescuţi la La Masia: Victor Valdes, Martin Montoya, Carles Puyol, Gerard Pique, Jordi Alba - Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta - Pedro, Lionel Messi and Cesc Fabregas. Fotbalişti care şi-au trecut în palmares, de-a lungul timpului Campionate Europene, Mondiale, Ligi ale Campionilor sau Baloane de Aur.

Cu toate acestea, generaţiile diferă, iar rezultatele de asemenea. Din 2011 până acum, Barcelona nu a mai reuşit să producă aceeaşi calitate de superclasă a jucătorilor. Excepţiile sunt foarte puţine. Doi jucători au trecut chiar prin România, dar nu s-au ridicat la nivelul CV-ului, drept dovadă că nu multă lume îşi aminteşte de Albert Dalmau, trecut pe la Sepsi în 2018, sau de David Babunski, care a semnat iarna trecută cu FC Botoşani. Dacă mai derulăm doi ani şi îl punem la socoteală şi pe Gui Assulin, Messi al Israelului, care debuta la echipa naţională la 16 ani, iar la 28 a ajuns la Poli Iaşi, numărul lor ajunge la trei.

Jurnalistul spaniol Marti Perarnau a întocmit o listă cu cei mai promiţători 50 de fotbalişti produşi de Barcelona în ultimii 9 ani. Rezultatele sunt incredibil de modeste: un singur jucător a rămas la Barcelona şi acum. Este vorba de Sergi Roberto. Procentual, 66% dintre jucători au reprezentat un eşec total, 8% sunt jucători de cel mai înalt nivel, iar 26% sunt jucători buni ai Europei.

Academia Barcelonei, La Masia, nu garantează succesul! În ultimii ani, mulţi nu şi-au atins potenţialul. Doi jucători au trecut prin România

Iată jucătorii de excepţie produşi de Barcelona în acest timp şi care pot evolua oricând în formaţia lui Quique Setien (4): Hector Bellerin - Arsenal, Thiago - Bayern Munchen, Grimaldo - Benfica, A.Traore - Wolves.

Jucători buni produşi de Barcelona, dar care au şanse extrem de mici ca vreodată să se întoarcă pe Nou Camp (13): Keita Balde - Monaco, Marc Bartra - Betis, Patric - Lazio, Rafinha - Celta Vigo, Sergi Gomez - Sevilla, Oriol Romeu - Southampton, Martin Montoya - Brighton, Jordi Masip - Valladolid, Xavier Quintilla - Villarreal, Cristian Tello - Betis, Gerrard Deulofeu - Wolves, Sandro Ramirez - Valladolid, Antonio Sanabria - Genoa.

Cei care nu şi-au atins niciodată potenţialul şi care au pierdut contactul cu fotbalul de cea mai înaltă performanţă (33): Ruben Mino, Pol Balleste, Fabrice Ondoa, Albert Dalmau, Oriol Rosell, Edu Campabadal, Roger Riera, Carlos Blanco, Andreu Fontas, Juanma Garcia, Marc Muniesa, Brian Olivan, Fran Alvarez, Wilfrid Kaptoum, Alex Corredera, Javier Espinosa, Jordi Maso, Pepe Palau, Pol Calvet, Nando Quesada, David Babunski, Sergi Samper, David Zalzman, Simon Colina, Lionel Enguene, Isaac Cuenca, Cristian Herrera, Ivan Romano, Maxi Rolon, Jean Marie Doungou, Sergio Buenacasa

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare