Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Acolo au probleme maghiarii”. Jucătorul român din Ungaria care îi oferă sfaturi preţioase lui Mutu

„Acolo au probleme maghiarii”. Jucătorul român din Ungaria care îi oferă sfaturi preţioase lui Mutu

Echipa națională

Comentarii

Adrian Rus (25 de ani) evoluează de aproape doi ani în prima ligă din Ungaria, la formaţia MOL Vidi.

Rus ştie majoritatea jucătorilor din selecţionata Ungariei U21 şi îl sfătuieşte pe Adrian Mutu, selecţionerul naţionalei de tineret, să mizeze pe mijlocul echipei, „cheia noastră”, în opinia fotbalistului. De asemenea, fundaşul a dezvăluit zona în care maghiarii au probleme!
„Mi-a plăcut că ai noştri au ştiut să sufere cu Olanda. Nu s-au pierdut, ba chiar au fost foarte lucizi. Olandezii au avut posesie falsă, sterilă să zic, n-au prea avut ocazii. Cred că la mijloc e cheia noastră. Avem calitate mai multă decât Ungaria. Totuşi, să n-o subestimăm! În Ungaria nu se vorbeşte prea mult despre naţionala U21. E exact cum a fost la noi înainte de calificarea noastră la Europeanul din Italia. Având naţionala mare calificată, se focusează pe ea. Mai ales că maghiarii au probleme în atac, cel puţin aşa mi se pare mie.
Probabil îl vor folosi pe Szőke, cel ce joacă în Olanda. Printre cei accidentaţi sunt şi doi colegi ai mei. De la noi mai e în lot Bendegúz Bolla, care e chiar căpitanul echipei, fundaş dreapta. Dardai şi Zsori sunt ceilalţi doi. Palko abia a venit în Ungaria, de la Hertha. A jucat destul de puţin la noi. Am impresia că pentru el era prima convocare, jucase pentru Germania înainte. Era un jucător bun, cred că i-ar fi ajutat.”, a mărturisit Adrian Rus pentru gsp.ro. 
Adrian Rus a jucat, în 2019, la campionatul European de tineret, când „tricolorii mici” au surprins şi au ajuns până în semifinale. Rus a fost integralist în remiza „albă” cu Franţa, meciul care ne-a asigurat biletele pentru Tokyo.
„Va fi foarte greu pentru actuala generaţie să atingă performanţele făcute de noi! Acum doi ani, nimeni nu credea în noi. Nici nu prea se vorbea de U21 la televizor. După calificare, de fapt cred că după victoria cu Portugalia, s-au schimbat lucrurile. Toată lumea şi-a îndreptat atenţia spre noi. La fel şi acum! Puţini cred în băieţi, dar iată că n-au pierdut cu Olanda, o naţională de nivelul Franţei din 2019, deci de ce n-ar reuşi? Pe unii îi cunosc mai mult, pe alţii mai puţin. Văd că au încredere şi îşi dau seama, mai ales după primul meci, că au tot ce le trebuie pentru a se bate cu oricine. Cred în ei, va fi greu, dar sunt convins că vor da tot ce pot, ca să nu aibă ce regreta mai târziu”, a mărturisit, pentru sursa citată anterior, jucătorul român care evoluează în Ungaria.
România U21 se va duela cu Ungaria U21 de la ora 19:00, azi, meciul fiind livetext pe telekomsport.ro. 
Înaintea partidelor din această seară, clasamentul Grupei A de la Euro 2021 arată aşa:
Germania 3p 3-0
Olanda 1 1-1
România 1 1-1
Ungaria 0 0-3

 

Afla mai multe despre: romania u21adrian rusadrian mutu 

viewscnt
Articole similare