Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ACTUALITATE | O nouă pandemie ar putea porni din China. Cercetătorii au descoperit 630 de noi tipuri de coronavirus

ACTUALITATE | O nouă pandemie ar putea porni din China. Cercetătorii au descoperit 630 de noi tipuri de coronavirus

Diverse

Comentarii

EcoHealth şi Institutul de Virologie Wuhan au realizat un studiu pe mai mult de 100 de specii de lilieci şi au descoperit noi tipuri de coronavirus, care ar putea declanşa o nouă pandemie, informează AS.com.

Pandemia de COVID-19 a pus China sub lupă şi cercetători din toată lumea au făcut studii în zona în care a apărut pentru prima dată virusul. Din această serie de cercetări face parte şi un studiu făcut de EcoHealth şi Institutul de Virologie Wuhan şi concluziile sunt îngrijorătoare.

Cercetătorii au analizat peste 100 de specii de liliac care trăiesc în sud-vestul Chine, au studiat peste 1.200 de secvenţe genetice de coronavirus şi au descoperit că 630 dintre ele sunt noi: ”Amplasarea la răscruce a două reginiuni zoogeografice creşte potenţialul Chinei de găzdui o diversitate unică de coronaviruşi. Sud-vestul Chinei este un centru de diversificare. Există condiţiile perfecte: un număr mare de lilieci, o densitate ridicată a populaţiei şi contract constant între oameni şi animale, fiind inclusă aici şi vânătoarea şi consumul de lilieci”, se arată în studiul făcut de EcoHealth.

Carlos Zambrana, unul dintre cercetătorii care au contribuit la acest studiu, vine cu o concluzie îngrijorătoare: ”Există o diversitate naturală enormă la aceste coronavirusuri. Este foarte probabil să vedem în viitor şi alte pandemii”.



Până acum, pandemia de coronavirus a afectat peste 6,4 milioane de oameni în toată lumea şi a produs peste 380.000 de decese.

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare