Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Acum 20 de ani, mă transferam pe mai mult decât el”. Marica se compară cu Pitu: ”Jucătorii noştri de azi pleacă doar ca pariuri, nu ca certitudini”

”Acum 20 de ani, mă transferam pe mai mult decât el”. Marica se compară cu Pitu: ”Jucătorii noştri de azi pleacă doar ca pariuri, nu ca certitudini”

Farul Constanța

Comentarii

Ciprian Marica (37 de ani), acţionar minoritar la Farul Constanţa, a făcut o comparaţie între plecarea sa din România, la Şahtior, în urmă cu 19 ani, şi cea a lui Alexi Pitu (20 de ani), la Şahtior, din această iarnă.

Deşi se află în plină luptă pentru titlu, Gică Hagi a decis să permită plecarea unuia dintre cei mai importanţi şi în formă fotbalişti ai Farului, Alexi Pitu, în această iarnă.

Fotbalistul de 20 de ani a semnat oficial cu Bordeaux, formaţie alături de care se va lupta pentru a obţine revenire în Ligue 1 din prima încercare.

”Jucătorii noştri de azi pleacă doar ca pariuri, nu ca certitudini”

Pentru internaţionalul român de tineret, va fi prima experienţă în afara României, după ani întregi petrecuţin în academia lui Gică Hagi.

Suma de transfer plătită de francezi, două milioane de euro, poate părea infimă, dar, pentru ”Rege”, reprezintă o lovitură importantă, care îi mai aduce stabilitate la club.

Trupa constănţeană a păstrat şi procente dintr-un viitor transfer, astfel că, dacă Pitu chiar reuşeşte să facă o figură bună în Franţa, Farul ar putea avea mult de câştigat.

Totuşi, nici anumite părţi ale conducerii clubului dobrogean nu par neapărat convinse că jucătorul de 20 de ani va fi un succes în Ligue 2.

Ciprian Marica a făcut o comparaţie între transferul său la Şahtior, pentru cinci milioane de euro, şi cel al lui Pitu la Bordeaux şi a ajuns la concluzia că există un regres în valoarea jucătorilor români.

Ciprian Marica se compară cu Alexi Pitu

Fostul atacant a sugerat că el a plecat ca certitudine, iar că Pitu, precum şi orice alt tânăr jucător român din această generaţie, pleacă din ţară ca pariuri.

Dacă mă gândesc, acum 20-25 de ani mă transferam în Ucraina pe o sumă mai mare decât se transferă azi Pitu, putem vorbi de un regres.

Jucătorii noştri azi sunt doar nişte pariuri şi nu pleacă acolo ca nişte certitudini”, a declarat Ciprian Marica, la Gala Ministerului Tineretului şi Sportului.

La momentul actual, conform specialiştilor de la transfermarkt, Alexi Pitu ar fi cotat la 1,4 milioane de euro, puţin sub ce a plătit Bordeaux pentru el.

Afla mai multe despre: ciprian marica 

viewscnt
Articole similare