Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Acuzat că e dopat, Froome nu va fi deposedat de titlu în cazul unui succes în Turul Italiei, asigură directorul cursei!

Acuzat că e dopat, Froome nu va fi deposedat de titlu în cazul unui succes în Turul Italiei, asigură directorul cursei!

Ciclism

Comentarii

Chris Froome nu va fi deposedat de titlu în cazul unui eventual succes în Turul Italiei, competiţie care va debuta vineri, chiar dacă britanicul va fi sancţionat ulterior pentru un control antidoping "anormal", a asigurat directorul cursei, Mauro Vegni, citat de AFP.

"Nu ştim dacă la Roma (unde va avea loc sosirea din Giro 2018, pe 27 mai) el va fi ieşi învingător", a declarat Vegni în cursul unei conferinţe de presă, înaintea startului de la Ierusalim, subliniind că a avut o discuţie cu preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), David Lappartient, privind incidenţa deciziei finale în acest caz.

"În orice caz, el (Lappartient) a spus clar că, dacă Froome va câştiga Giro d'Italia, atunci această victorie îi va rămâne lui", a adăugat oficialul italian.

Vegni i-a mai spus lui Lappartient că, în cazul unei sancţiuni, această ar trebui să fie calculată din momentul deciziei şi nu din momentul controlului anormal din Turul Spaniei (în septembrie 2017), raţionament faţă de care conducătorul UCI s-a arătat "deschis", conform directorului Turului Italiei.



După aceste declaraţii ale lui Mauro Vegni, UCI a dat publicităţii un comunicat în care a precizat că "preşedintele UCI nu este în măsură să decidă când trebuie să înceapă o potenţială suspendare pentru încălcarea regulilor antidoping şi nici dacă rezultatele obţinute înaintea debutului unei suspendări trebuie să fie anulate sau menţinute".

Organizatorii Giro d'Italia nu vor vrea, cu siguranţă, să se confrunte cu un episod similar celui din 2011, când spaniolul Alberto Contador a câştigat Turul Italiei, pentru a fi ulterior detronat în urma unui control pozitiv la clenbuterol, efectuat înaintea cursei italiene.

Cazul Froome este cunoscut, însă consecinţele sale rămân incerte. Controlul, efectuat în toamna anului trecut, a evidenţiat un nivel de salbutamol (un anti-astmatic care poate avea efecte anabolizante) mult superior nivelului autorizat. Ancheta în acest caz este încă în derulare, o decizie din partea tribunalului antidoping al UCI fiind aşteptată luna viitoare.

Afla mai multe despre: froomedopajitaliacursaproblemeanunt 

viewscnt
Articole similare